Долучайтеся до марафону «Еконебайдужі»: збережемо навколишнє середовище разом!

Долучайтеся до марафону «Еконебайдужі»: збережемо навколишнє середовище разом!
0
Долучайтеся до марафону «Еконебайдужі»: збережемо навколишнє середовище разом!

Державне агентство рибного господарства України інформує про проведення марафону «Еконебайдужі», започаткованого в Міністерстві захисту довкілля і природних ресурсів України. Пропонуємо до вашої уваги інформацію щодо проблеми засмічення водних об’єктів пластиковими відходами, які завдають серйозну шкоду водним мешканцям, погіршуючи здоров’я рибних популяцій.

Щорічно до водойм нашої планети потрапляє близько 8 млн тонн пластикових відходів. Як зазначають експерти ООН, якщо людство не відмовиться від пластикових пляшок, пакетів, посуду та косметики з пластиковими мікрочастками, до 2050 року в Світовому океані пластику буде більше, ніж риби. Вже сьогодні у Тихому океані є пластиковий острів, розмір якого більше, ніж вся територія Франції.

Науковці наголошують, що пластикове сміття вбиває величезну кількість риб та руйнує екосистему Світового океану. Частинки пластику часто застрягають у горлі та травній системі жителів водойм. Також він розпадається на мікрочастинки, які потім з водою і рибою потрапляють в організм людини, завдаючи нам непоправної шкоди.

Наразі у водах нашої планети перебуває приблизно 5,25 трлн частинок сміття. Понад 600 видів морських тварин безпосередньо страждають від пластикового забруднення, понад 90% риб містять мікропластик у шлунках.

Забруднення планети відходами пластика перетворюється на справжню екологічну катастрофу. Тому скорочення використання пластикових пляшок, пакетів, посуду – це ті маленькі екокроки, які ви можете зробити вже сьогодні аби зберегти нашу планету.

Долучайтеся до марафону корисних екозвичок та під хештегом #ЕкоНебайдужі наведіть приклади з власного життя, що підтверджують відповідальне ставлення до навколишнього природного середовища.

0
VSE по туризму
Найцікавіші матеріали
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі