Порушення на майже пів мільйона: куди Дубенська ЦРЛ розтратила бюджетні кошти?

Порушення на майже пів мільйона: куди Дубенська ЦРЛ розтратила бюджетні кошти?
0
Порушення на майже пів мільйона: куди Дубенська ЦРЛ розтратила бюджетні кошти?

   Аудитори Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області провели планову ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності комунального некомерційного підприємства «Дубенська центральна районна лікарня» Дубенської районної ради  за період з 01.01.2016 по 31.12.2018 та встановили фінансових порушень, що призвели до втрат та недоотримання ресурсів на суму 406,9 тис. гривень.

   Двом  зовнішнім  сумісникам за відпрацювання робочого часу за основним місцем роботи лікарня зайво виплатила заробітної плати та відповідно єдиного соціального внеску загалом на суму 117,9 тис. гривень.

   Лікарня та районний бюджет у 2016-2018 роках недоотримали  95,3 тис. грн доходів через заниження для 8-ми орендарів розміру орендної плати та безоплатного надання в користування частини приміщення лікарні для двох небюджетних юридичних осіб.

   Ревізією виявлено також  низку інших порушень, що призвели до втрат ресурсів, а саме: зайво сплачено за комунальні послуги, спожиті орендарями, оплачено виконані роботи з капітального ремонту даху будівлі за завищеною підрядником вартості, сплачено за послуги, обсяг та вартість яких завищена їх надавачами, витрачено кошти на медичне обслуговування іноземних громадян тощо.

   Крім того, ревізією виявлено неефективне використання бюджетних коштів на суму 893,9 тис.грн та порушення, які надалі можуть призвести до неефективного витрачання бюджетних коштів майже на суму 100 тис. гривень.

   Зокрема, загальна сума неефективних витрат на оплату праці внаслідок неприведення штатного розпису у відповідність до проведеної оптимізації ліжкового фонду, за нескороченими 5,5 посадами за 2016-2018 роки становить  656 тис. гривень.

   За результатами ревізії на 5 осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення. Об’єкту контролю надіслано попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства, ініційовано зупинення операцій з бюджетними коштами.  

   Про результати контрольного заходу поінформовано  Дубенську районну раду, Дубенську районну адміністрацію. Матеріали ревізії скеровано Управлінню захисту економіки в Рівненській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.  

  Про це інформує прес-служба Управління Західного офісу Держаудитслужби  в Рівненській області.

 

0
Наука і технології
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі