Єдиний шлях до завершення війни на Донбасі – це вступ України до НАТО, – Зеленський

Єдиний шлях до завершення війни на Донбасі – це вступ України до НАТО, – Зеленський
0
Єдиний шлях до завершення війни на Донбасі – це вступ України до НАТО, – Зеленський

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив занепокоєння військовими діями Росії в Україні та підтвердив тверду підтримку Альянсом суверенітету та територіальної цілісності України.

Таке повідомлення Єнс Столтенберг оприлюднив на власній сторінці у Twitter.

«Подзвонив Президенту України Зеленському, щоб висловити серйозну занепокоєність щодо військових дій Росії в Україні та навколо неї, а також тривалими порушеннями режиму припинення вогню. НАТО твердо підтримує суверенітет та територіальну цілісність України. Ми залишаємося відданими нашому тісному партнерству», – йдеться у повідомленні.

Як повідомили у пресслужбі глави держави, Президент Володимир Зеленський проінформував генсека НАТО Єнса Столтенберга про загострення безпекової ситуації на Сході України, стягування Росією військ до кордону та закликав посилити військову присутність Альянсу в Чорноморському регіоні.

«Останні тижні ми спостерігаємо дуже небезпечну тенденцію до збільшення кількості порушень режиму припинення вогню з боку російських окупаційних військ і кількості загиблих українських захисників», – зазначив Президент.

Він також розповів про стягування Росією військ до кордонів України, яке, за його словами, триває, та підвищення їхньої готовності до наступальних дій.

У той же час Президент подякував генсеку за увагу Альянсу до безпекової ситуації навколо України та закликав країни – члени НАТО приділяти більше уваги питанням безпеки в Чорному морі й посилювати свою військову присутність у Чорноморському регіоні.

«Така постійна присутність має стати потужним чинником для стримування Росії, яка продовжує масштабну мілітаризацію регіону та перешкоджає торговельному судноплавству», – заявив Зеленський.

Глава Української держави наголосив, що у відносинах з НАТО для України найбільш актуальним питанням є можливість отримання Плану дій щодо членства в Альянсі.

«Ми віддані реформуванню нашої армії та оборонного сектору, але одними реформами Росію не зупинити. НАТО – це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі. ПДЧ стане справжнім сигналом для РФ», – підкреслив Президент.

За матеріалами: Укрінформ

0
Політика
Найцікавіші матеріали
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі