Екс-депутат Рівненської облради розповів про хабарі золотом

Екс-депутат Рівненської облради розповів про хабарі золотом
0
Екс-депутат Рівненської облради розповів про хабарі золотом

До цієї програми готувався особливо відповідально. І мабуть хвилювався не менше ніж ті, хто проходили поліграф. Гостем програми «Детектор» на телеканалі "Ріне 1" був Сергій Штурхецький: людина, яка має багатий політичний досвід. Але ще більший досвід – журналістської роботи. В тому числі й у якості ведучого телевізійних програм на політичну тематику. Для мене це була своєрідна професійна дуель.

Скажу чесно – набагато легше мені як ведучому, коли гість у студії щось приховує, викручується. Тоді легше підловлювати, виводити з емоційної рівноваги, змушувати виправдовуватись. І набагато важче, коли твій гість-суперник (а формат подібних телепрограм, це своєрідне інтелектуальне суперництво) спокійний, упевнений і виходить на розмову «з відкритим забралом». З Сергієм Штурхецьким було не просто і дуже цікаво.

Він дуже довго працював у журналістиці. Пройшов шлях від студентської газети до заступника головного редактора газети «Рівне Вечірнє». Був активним членом Комітету виборців України на Рівненщині. Має багатий досвід виборчих компаній. Як з точки зору спостереження так і з точки зору їх проведення.

Був кандидатом у Рівненську міську раду в 2006 році від Соціалістичної партії України. Депутатом не став, а коли Олександр Мороз пішов на співпрацю з Партією регіонів, публічно спалив свій партквиток разом з Луценком.

Був Сергій Депутатом Рівненської облради за списком ВО «Батьківщина», активним опозиціонером. І настільки активним, що в цілях особистої безпеки був змушений провести кілька місяців за кордоном, поки Янукович не втік з України.

Балотувався на минулих місцевих виборах знову до облради, але вже за списком БПП «Солідарність». Депутатом не став і дещо відійшов від політики.

Нині більше займається викладацькою і тренінговою діяльністю. Читає лекції з журналістики і гендерної рівності в Національному університеті «Острозька академія» та в багатьох інших ВИШах України.

Це все я вам розповідаю для того, щоб ви могли краще зрозуміти з ким мені  довелося мати справу.

І ще один цікавий момент з того, що залишилось за кадром. Під час проходження поліграфа реакції пана Сергія дали негативну відповідь щодо будь яких корупційних дій в політиці, депутатській чи викладацькій діяльності. Окрім одного питання: «Чи отримував хабар у вигляді золотого злитка?».

Вже після програми ми вирішили таки докопатись до того, де ж таки той золотий злиток отриманий Штурхецьким у часи депутатства. Як виявилось – це подарований на день народження значок тризуба з золота. Подібні речі політики часто носять на лацканах піджака. Пан Сергій переконаний, що навряд чи йому подарували цю прикрасу, якби на той момент він не був би депутатом.

От так от: тіло не обдуриш…

0
Політика Відео все # програма Детектор # Олексій Кривошеєв # Сергій Штурхецький
Читайте також
1648
Рівненська міськрада дасть гроші "Вересу" щоб його врятувати
0
Читати далі
5088
Хахльов може подати до суду за "продаж" рівненського "Вереса"
У рівненському футболі ніколи не буває сумно. Назріває черговий скандал. І що цікаво, частково це завдяки останнім дня передвиборчої гонки.
0
Читати далі
2178
Олексій Кривошеєв: «Нинішньому поколінню бракує злості і амбіцій»
0
Читати далі
1772
Закон підлості
0
Читати далі
1657
Господь нам дав все, щоб бути щасливими
0
Читати далі
2281
Депутат міськради з партії Коломойського розповів на "Детекторі" про те хто у Рівному влада
Олександр Довжаниця у минулому підприємець, який має досвід роботи в Китаї і з Китаєм та е кількома іншими іноземними країнами. Щоправда зараз він на пенсії і може повністю концентруватися на депутатській роботі. А бізнесом тепер займається його мама.
0
Читати далі
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі