Євген Вєтров: "Карате – це стиль життя"

Євген Вєтров:
0
  • Євген Вєтров: "Карате – це стиль життя"
  • Євген Вєтров: "Карате – це стиль життя"
  • Євген Вєтров: "Карате – це стиль життя"
  • Євген Вєтров: "Карате – це стиль життя"

Кйокушінкаі карате Унія України. Федерація, яка в останні роки на Рівненщині розрослася до сотень спортсменів. Вони займаються єдиноборством, але для них медалі не головне. Розвиток духу воїна і внутрішнього світу займає основний час на тренуваннях. Разом з тим, чимало медалей наші спортсмени вже привозять із Всеукраїнських змагань. Редкція «ВСЕ про СПОРТ» поцікаваился у керівника федерації кйокушінкаі карате Унія України в Рівненській області Євгена Вєтрова про плани на сезон 2018/2019 року. Найцікавіше читаємо далі.

Які плани на змагальний сезон, наскільки насичений графік планується?

Нині основним завданням перед нами стоїть поїздка на Чемпіонат Європи у Швецію. Туди в складі збірної України вирушить троє рівнян. Очолює делегацію Шіхан Станіслав Шмат. Будемо змагатися в розділах куміте (поєдинки) та ката (техніка). Збірна України їде дуже досвідчена. Після цього в Рівному плануємо провести Чемпіонат України. Спортсмени усієї держави з’їдуться до нас. Також, вже в грудні буде проведено 15-й будо-табір, де буде проведена атестація учнів. І вже на кінець грудня запланований виїзд на Міжнародний семінар в Івано-Франківськ, де атестуватимуться мої учні. В лютому ще плануємо відкритий Чемпіонат Рівненщини. Ще в березні буде серйозний виїзд на відкритий Чемпіонат Черкащини.  Орієнтовно в квітні теж будуть змагання і вже в травні заплановано Чемпіонат України з ката. Отакі плани, якщо коротко.

Як провели міжсезоння, як провели літо?

Дуже активно. З 3 по 10 червня провели перші збори де участь взяло майже сотня спортсменів та наш весь інструкторський склад. В день ми проводили по 4 тренування. Це вийшов наче підсумок минулого сезону. Літніх канікул в нашому доджо (центр обласної федерації) не було. Ми постійно тренувались та тренували. Весь кістяк команди збережено. В сезон готові ввійти серйозно.

На рахунок Чемпіонату Європи в Швеції. Хто з Рівненщини поїде? Як готуєтесь?

Їде наша Наталія Лелях. Вона хороша спортсменка, дворазова чемпіонка України по ката. В цьому ж розділі вона виступатиме і на континентальній першості. Їде також Юрій Кайзер у вазі 90+ і я їду теж у вазі 90+. Виступатимемо у категоріях куміте та ката. Готувалися інтенсивно кожного дня. Останні два місяці проводимо по два тренування на день. Варто зазначити, що ми ще встигаємо і з дітьми займатися. Загалом ми готові. Головне – це не «перегоріти» до турніру і на турнірі.

Якщо згадати минулий сезон, наскільки розвивається федерація кйокушінкаі карате Унія України на Рівненщині?

Я, як керівник федерації, задоволений. На всіх турнірах, в яких ми брали участь, ми показали себе достойно, здобули нагороди. Бійці федерації провели чимало поєдинків із дуже непростими суперниками, а це все досвід. Наприклад, наша юна каратистка Анастасія Симончук із 7-8 турнірів привезла 11 медалей. Вона виступала на всіх турнірах у двох категоріях вагових – у своїй і на одну позицію вище. Цей показник є серйозним, особливо якщо зважити, що чимало її відзнак здобуто достроковою чистою перемогою. Загалом, наша команда майже вся повертається додому завжди із медалями. Варто зазначити, що кожен боєць за день змагань проводив по 3-4 поєдинки. Це не легко. Так проявляється сила духу.

Ви ж займаєтесь не тільки аби виступати на змаганнях?

Турніри це для нас можливість перевірити свої навички та виховати дух воїна. Розвитком внутрішнього світу ми займаємось впродовж всього життя. Для багатьох, хто тренується з нами, медалі не головне. Вони з року в рік підвищують свою майстерність і доростають до темніших поясів і до чорного у кінцевому результаті. Це якщо просто. Чим темніший колір поясу, тим світліша свідомість. До цього ми і йдемо.

Кйокушінкаі карате  родом із Японії. Наскільки діти і взагалі наші люди сприймають східні цінності?

Карате – це стиль життя. Наші цінності універсальні. Все розпочинається в сім’ї. Головне, щоб діти розвивалися здоровими, рухливими та духовними. Ми працюємо над стержнем всередині людини. І тут немає різниці чи ти в Японії, чи в Україні чи в Південній Америці. Для прикладу. В нас є кодекс – Доджо-кун. Є етикет доджо. За допомогою цих та інших інструментів формується особистість яка проявляється не тільки в залі, а і за його стінами. Це повага до старших, до колег, до молодших, розуміння, вміння чути та прийти на допомогу та ще багато іншого. До нас же приходять займатися не тільки діти. Є і які приходять після 30-40 років, а то і пізніше. І ці люди знаходять в кйокушінкаі карате те, чого їм не вистачало. Тож ми вчимо універсальним цінностям та дисципліні. В нашому суспільстві цього часто не вистачає. Загалом, японська культура допомагає нам тут на місці розвиватися і ставати кращими. Мої колеги не стільки спортсмени, скільки розвинені духовно люди. До цього в своїй діяльності і я сам йду.

0
Спорт # кйокушінкаі карате Унія України # Євген Вєтров # карате # кйокушінкаі # карате Рівне
Читайте також
2067
Рівненські каратисти вже готуються до Чемпіонатів України та Світу (ФОТО)
Більшість спортсменів літом відпочивають, але не бійці Рівненської обласної Федерації кйокушінкаі карате Унія України.
1
Читати далі
1455
Рівнянин в призах на Чемпіонаті Світу з карате
20-23 червня 2019 року у м. Братіслава відбувся 8-й Чемпіонат Світу з карате WUKF.
0
Читати далі
1662
Рівненські каратисти 10 днів загартовували дух кйокушінкаі карате Унія (ФОТО)
Більше тижня на Рівненщині проходив другий літній табір Рівненської обласної федерації кйокушінкаі карате Унія України (РОФККУУ).
0
Читати далі
1803
У Рівному одночасно тренувалось 170 каратистів (ФОТО)
З 17-19 травня пройшов традиційний чотирнадцятий будо-табір Рівненської обласної Федерації кйокушінкаі карате Унія України.
0
Читати далі
1977
Рівненські каратисти завоювали медалі Чемпіонату України (ФОТО)
Рівненські каратисти успішно виступили на Відкритому Чемпіонаті України з кйокушінкаі карате Унія України. Наші хлопці та дівчата із доджо “Kazoku” проявили якісно проявили свої вміння та зуміли піднятисяна п'єдестал.
0
Читати далі
1758
Рівненські каратисти завоювали медалі Міжнародного Кубку (ФОТО) (ВІДЕО)
Вихідними у Києві відбувся відкритий Кубок Мацушими з карате кіокушинкайкан. В турнірі взяло участь більше 200 спортсменів із Хорватії, Естонї, Даніі, Польщі, Австрії, Білорусії, Ізраїлю, Украіни.
0
Читати далі
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі