Євгеній Вєтров: "Ми працюємо не над кількістю, а над якістю"

Євгеній Вєтров:
0
Євгеній Вєтров: "Ми працюємо не над кількістю, а над якістю"

Вересень - це початок нового змагального сезону в багатьох видах спорту. Не виключенням є і карате. Тож наша редакція поспілкувалася із віце-президентом національної федерації та президентон Рівненської обласної федерації кйокушінкаі карате Унія України Євгенієм Вєтровим. Далі читаємо про короткий підсумок сезону, що минув, тренування та змагальні плани рівнян.

- Минулого сезону дуже журналісти багато писали про здобутки обласної федерації. Якщо коротко, наскільки вдалим був сезон, що минув?

- Якщо говорити про сезон 2018-2019 року то ми відпрацювали на 12+. Ми охопили турніри всіх можливих рівнів. Від Чемпіонату міста до Кубку Світу. За це рік найяскравіші змагання - це Відкритий Чемпіонат України у Рівному, Чемпіонат України по ката в Івано-Франківську, Кубок України у Києві по іншій версії кйокушінкаі карате і Кубок Світу, який був у Полтаві. На всіх цих турнірах в нас були і переможці і призери. З гордістю скажу, що це результат роботи, яку ми постійно проводимо.

Виступали також у Швеції на Чемпіонаті Європи. Троє рівнян показали себе на достойному рівні. Ми більше їздили за досвідом. Я ввійшов в шістку кращих у розділі "ката".

На жаль на Відкритому Кубку Європи в Угорщині  у травні місяці нас не було. Більше це пов'язано із станом здоров'я та травмами. 

Виступали і на Відкритих Чемпіонатах Волинської, РІвненської та ще в ряді областей по Україні. Скрізь наші діти себе показали дуже достойно.

- Якщо говорити не тільки про змагання, чим ще займалися під час сезону, наскільки насиченим був тренувальний процес?

- Постійно працюємо і над підвищенням кваліфікації наших інструкторів. Пройшли ми два семінари в центральному хонбу під керівництвом шіхана Станіслава Шмата, керівника Національної федерації кйокушінкаі карате Унія України. Там же були ще два Міжнародних семінари.

Ще ми проводили впродовж року два табори тренувальних - у грудні та травні. Цьогоріч ми поставили власний рекорд. На кожному було більше 170 учасників віком від 5 років до 50.

І фінішували ми сезон дев'ятиденним табором у червні. Остаточною крапкою була атестація на нові поясні рівні.

Зараз обласна Федерація кйокушінкаі карате Унія України розвивається дуже потужно. Ми працюємо не над кількістю, а над якістю. Нині стоять серйозні завдання.

- Літо період відпочинку. Чи відпочивали ваші спортсмени, як провели міжсезоння?

- Ми не відпочивали. Наш весь інструкторський склад та кістяк спортсменів області у різних вікових групах постійно були на тренуваннях. Кожен спортсмен має два тижні на відпочинок на відновлення. За цей час особливо форму не втратиш.

З багатьма учнями займалися індивідуально, оскільки було більше вільнішого часу.

Тренувальний процес проводили як в доджо так і на відкритому повітрі. Це і пробіжки, робота на перекладині, силові вправи.

Фінальним етапом міжсезоння були збори у Хрінниках. Там ми проводили по 3 тренування в день. Також не забували і за відпочинок. Купалися, вечори біля костра. Хороший здоровий відпочинок.

- Літо за плечима і вже стартує сезон. Наскільки насичений графік очікує спортсменів та ваших вболівальників?

- Основне наше завдання - це добре зараз відпрацювати до грудня місяця.

Перший захід де візьмемо участь - це з 13 по 15 вересня Міжнародний семінар інструкторів і членів національної збірної в Івано-Франківську. Він пройде під керівництвом шіхана Станіслава Шмата, очільника Національної федерації кйокушінкаі карате Унія України. Відповідно, ми там маємо бути.

20-22 вересня у нас будуть проведені посилені тренувальні збори. Це вже серйозний етап підготовки збірної області до найближчих змагань. Будемо готуватися до дитячого Кубку Світу та Чемпіонату України. Також ведемо і підготовку до здачі на чорні пояси, 1 дан трьох інструкторів - Наталія Лелях, Євгеній Єфименко та Олександр Данилюк.

На початку жовтня Рівне вже традиційно прийматиме Чемпіонат України з кйокушінкаі карате Унія України. Організатором є наша Національна Федерація. До нас приїдуть бійці з усієї країни. Це серйозне впробування.

Вже в другій половині жовтня ще одні збори заплановані. Це фінальний етап підготовки до дитячого Кубку Світу. 

І в листопаді ми вирушаємо в Німеччину на ці змагання. В нас є 11 кандидатів в національну збірну. Готуємось захищати честь нашої держави на міжнародній арені. Всього в збірній близько 50 бійців.

Також у листопаді поїдемо на Відкритий Чемпіонат Черкаської області. Туди відправиться склад молодшої та середньої поясної групи.

В тому ж листопаді проведемо ще відкритий Чемпіонат Рівного. Тут в нас народжуються нові зірки та бійці здобувають досвід. Це дуже важливо.

Ще заплановано виїзд на Відкритий Кубок Волині. Були ми там минулого року і нам дуже сподобалось. Цьогоріч знову спробуємо свої сили і там.

В середині грудня відбудеться традиційний буде табір де пройде атестація на нові пояси.

Ще в грудні вирушаємо на Міжнародний семінар в Івано-Франківську. Саме там наші троє інструкторів здаватимуть іспит на 1 дан. Будемо за них вболівати та підтримувати.

І яскравим фінішом календарного року буде традиційна акція на Новий Рік - 2020 ударів.

- Тобто, у вас мало не кожного дня все розписано?

- Ми любимо те, чим займаємося. Для нас карате - це стиль життя. Такий графік дозволяє здобувати досвід, рости професійно. Тому ми це все робимо із задоволенням.

0
Спорт
Найцікавіші матеріали
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі