Голландців шокував рівненський центр психічного здоров'я

Голландців шокував рівненський центр психічного здоров'я
0
Голландців шокував рівненський центр психічного здоров'я

27 квітня до Рівненського обласного "Центру психічного здоров'я" завітали іноземні гості. Та побачивши в яких умовах лікуються хворі- були шоковані, а подекуди на очах проступали сльози. 

Група з 10 голландців створили організацію "Local care" в Нідерландах. Своїми силами, вони як можуть залучають допомогу до потребуючих по усьому світу. Відтак, знайомі через знайомих і головному лікарю закладу Олегу Колбачу вдалося запросити до "Центру психічного здоров'я" іноземних благодійників.

Основним завданням зустрічі було визначити потреби, можливі шляхи подальшої співпраці та ключові пріорітети для людей. Звісно пацієнти просили допомогти з ліжками та матрацами.

 

"Я такого ніколи не бачила. Це жахливо. Невже в таких умовах можуть лікуватись й так нещасні люди" - коментує Маріанна де Брюін.

Проте, варто зазначити, що за останні три місяці після зміни очільника закладу, тут таки є позитивні зрушення. Коштом спец.фонду було відремонтовано туалет, зроблено ремонт у кількох палатах та замінено вже частину ліжок. Однак цього критично мало:

 

"Ми б дуже хотіли аби все покращувалось. Головний лікар хоче замінити систему опалення, а це майже в двічі зекономить кошти обласного бюджету і точно себе виправдає. Мріємо автоматизувати цей процес задля ефективного витрачання грошей. Нам також дуже потрібні комп'ютери. Дуже сподіваємось, що іноземні гості допоможуть хоча б з кількома ліжками, - коментує заступник головного лікаря Олександр Бальчаровський.

Як зазначають працівники закладу, їх дуже тішить увага закордонних благодійників і є сподівання, що й обласні депутати також почують їх прохання про допомогу. Голландці в свою чергу пообіцяли допомогти чим зможуть аби покращити умови хворим людям.

 

0
Суспільство # рівненський центр психічного здоров'я # Олег Колбач # "Local care" # благодійна організація
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі