Голова РОДА хоче закрити у суді свою корупційну справу за терміном давності?

Голова РОДА хоче закрити у суді свою корупційну справу за терміном давності?
2
Голова РОДА хоче закрити у суді свою корупційну справу за терміном давності?

Сьогодні, Рівненський міський суд має розглянути протокол про корупцію складений на голову Рівненської обласної адміністрації Олексія Муляренко. Проте, як нам стало відомо, саме сьогодні останній день, коли чиновника можуть притягнути до відповідальності. З протоколу про адміністративне правопорушення й додатків до нього вбачається, що датою вчинення адміністративного корупційного правопорушення є 29 жовтня 2016 року, датою виявлення цього правопорушення - 07 вересня 2018 року.

Очевидно захист Олексія Муляренко довести його невинуватість не може, тому обрав тактику з затягуванням справи, з метою закрити її за терміном давності.

Варто зазначити, що адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, пов'язаного з корупцією, може бути накладено протягом трьох місяців з дня його виявлення, але не пізніше двох років з дня його вчинення, а справа про адміністративне правопорушення розглядається у п'ятнадцятиденний термін з дня одержання органом (посадовою особою), правомочним розглядати справу, протоколу про адміністративне правопорушення та інших матеріалів справи.

Строк розгляду адміністративних справ про адміністративні корупційні правопорушення зупиняється судом у разі якщо особа, щодо якої складено протокол про адміністративне корупційне правопорушення, умисно ухиляється від явки до суду або з поважних причин не може туди з'явитися (хвороба, перебування у відрядженні чи на лікуванні, у відпустці тощо).

Виходячи з наведеного, оскільки 29 жовтня 2018 року закінчується встановлений законом дворічний строк накладення адміністративного стягнення, строк розгляду справи про адміністративне корупційне правопорушення суд зупининив розгляд справи до 9 листопада 2018 року, зобов'язавши Олексія Муляренко, підтвердити документально поважність причин неприбуття до суду в період з 25.10.2018 р. по 04.11.2018 р. у зв'язку з перебуванням в службових відрядженнях та відпустці. Проте варто зазначити, що у цей період часу, голову адміністрації бачили не тільки у місті, а й і в адміністрації, тому які саме підтверджуючі документи та докази надасть чиновник у суд, стане відомо сьогодні.

 

2
Політика # Олексій Муляренко # суд # корупція
Найцікавіші матеріали
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі