Голова Здолбунівської РДА вимагає 49 тисяч моральної шкоди

Голова Здолбунівської РДА вимагає 49 тисяч моральної шкоди
1
Голова Здолбунівської РДА вимагає 49 тисяч моральної шкоди

Сьогодні мало відбутись підготовче судове засідання по факту завдання тілесних ушкоджень на сесії районної ради, депутатом Олександром Андріюком голові Здолбунівської РДА Сергію Кондрачуку. Засідання вкотре переноситься через відсутність самого позивача. 

Нагадаємо, під час засідання сесії Здолбунівської районної ради 28 грудня, депутат Олександр Андріюк вдарив по обличчю очільника району. Трапилось це через те, що депутат виступав проти скорочення ліжко-місць у одному з відділень Здолбунівської ЦРЛ і йому, очевидно, не сподобалась позиція голови у цьому питанні. Хоча п. Сергій діяв згідно наказів ОДА та МОЗу. 

Олександр Андріюк

Потерпілий відразу ж звернувся до лікарні та поліції із заявою. Сергій Кондрачук запевняє, що як голова РДА змушений був відреагувати відповідним чином на такі дії депутата. Справа перейшла на розгляд до суду, але постійно переноситься.

Очільник району вважає, що депутат не покаявся за свій вчинок і має понести за це відповідальність.

"Сьогодні в Рівненській ОДА відбувалася важлива робоча нарада під керівництвом голови ОДА, в якій, в тому числі, брали участь голови районів, а тому моя присутність на підготовчому судовому засіданні була не можливою. Разом з тим, підготовче судове засідання по моїй справі переноситься не вперше: минулого тижня воно не відбулось, оскільки я навчаюсь на заочно-дистанційній формі навчання у Національній академії державного управління при Президентові України, а минулий тиждень, на один з днів якого було призначено судове засідання, у мене був сесійним. Окрім того, я вважав за доцільне подати також у цій справі цивільний позов про відшкодування моральної шкоди. Спочатку вважав за правильне оцінити суму заданої моральної шкоди в розмірі однієї гривні, оскільки мені важливий сам факт визнання судом, що такої шкоди було завдано. Але в такому разі виходило б, що я оцінюю авторитет органу державної виконавчої влади в смішну суму. Тому я визначив у своєму цивільному позові моральну шкоду в розмірі 49 тис. грн., яку зобов’язуюсь передати на благочинність, про що чітко вказав у самому позові. А поширення будь-якої викривленої інформації щодо цивільного позову, суми морального відшкодування, вказаної у ньому, та подальшого спрямування цих коштів вважаю фактом, який говорить, що відповідач по вказаній справі не покаявся за свій вчинок і це, в свою чергу, зумовлює мою подальшу «лінію поведінки» у цій судовій справі,"- коментує голова Здолбунівської РДА Сергій Кондрачук.

 

1
Політика # Здолбунів # Сергій Кондрачук # Олександр Андріюк
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі