COVID-19 на Рівненщині: головне станом на сьогодні

COVID-19 на Рівненщині: головне станом на сьогодні
0
COVID-19 на Рівненщині: головне станом на сьогодні

На щоденному онлайн брифінзі Рівненської ОДА оголосили основні тези про головне у боротбі з COVID-19 на Рівненщині станом на 08 травня:

На Рівненщину планується надходження медичної допомоги від НАК «Нафтогаз». Її отримає 5 лікарень області. За попередніми даними – це 35 тисяч одноразових захисних костюмів. Також регіон отримає монітори пацієнта, мобільні цифрові рентген-апарати та портативні УЗД-пристрої.

З 11 травня поліклініки і далі працюють з дотриманням правил карантину. Надання медичної допомоги вузькими спеціалістами у лікувальних закладах буде здійснюватися виключно за направленням сімейного лікаря.

Міська влада Рівного з 11 травня дозволила роботу кавовим кіоскам та автокав’ярням, а також непродовольчим ринкам із обов’язковим дотриманням усіх карантинних норм. Якщо будуть порушення, робота цих закладів буде припинена. Рішенням обласної комісії ТЕБ та НС знято обмеження з усіх закладів, які перелічені у постанові Уряду. Разом з тим, рекомендовано комісіям Рівненського та Рокитнівського районів не послабляти карантин в окремих населених пунктах, де велика кількість хворих на Covid-19.

У Рокитнівському районі між селами Рокитне та Залав’я встановлюють контрольно-пропускний пункт. Натомість, КПП у селі Познань більше діяти не буде.

ПЛР-діагностика здійснюється виключно за показами та направленням лікаря, або пацієнтам, яких виписують із стаціонару, їм двічі проводиться ПЛР-тест. Здійснюється постійний контроль за дотриманням такої діагностики.

З 5 травня медична галузь України розпочала надання медичної допомоги в лікувально-профілактичних закладах у плановому порядку. Направлення на планове лікування здійснюється відповідно до встановленої процедури. Наразі масового напливу немає. Всі без виключення пацієнти, які будуть госпіталізовані у зв’язку з плановою операцією, спочатку проходитимуть ПЛР-тестування, потім – самоізоляцію на 2-3 дні, а вже далі - госпіталізовані в лікарні для проведення операції. ПЛР-тестування буде безкоштовним.

Читайте також: Прийшов забити худобу, а заколов дружину: на Гощанщині розслідують вбивство (ФОТО)

0
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі