«Гра престолів» по-рівненськи: хто з місцевих політиків став би прототипом головних героїв [Фото]

«Гра престолів» по-рівненськи: хто з місцевих політиків став би прототипом головних героїв [Фото]
0
«Гра престолів» по-рівненськи: хто з місцевих політиків став би прототипом головних героїв [Фото]

Щоб відпочити від важких тижневих новин, пропонуємо вам  трішки пофантазувати на тему популярного зараз серіалу «Гра престолів», сьомий сезон якого обговорюють вже тиждень. Вирішив прикинути хто з місцевих політиків схожий на головних героїв телефентазі. Не тільки зовнішньо, а й за характером та розвитком політичної кар’єри. Як відомо за твердженням автора серіалу у ньому немає хороших і поганих героїв. Так і наші політики далеко не ангели.  Правда не для всіх головних героїв знайшлись прототипи - місцева політика не надто харизматична.

Як Серсея Ланістер Галина Кульчинська жорстка, безкомпромісна і амбіційна. Її далеко не всі люблять, але не всі наважуються з нею воювати. А трон… трон ще попереду. Тим паче подейкують, що  Галина Григорівна не проти бути нардепом від Рівного.

Головування Володимира Ковальчука у Рівненській обласній раді було таким же скандальним і недовгим, як і молодого серіального короля Джофрі. Власне і той і другий у високому статусі встигли пересваритися з усіма.

Багато хто вже й не пам’ятає як колись Віктор Матчук був головою ОДА на Рівненщині. Так само не всі пам’ятають як Нед Старк був правицею короля у першому сезоні. Політична доля Матчука від тоді стрімкими перемогами не може похвалитися, але й не все так трагічно як у Старка.

Схожіть Людмили Туровської з найстарішою і наймудрішою жінкою дому Тіррел величезна. Вони обоє з висоти прожитих років дивляться на все з мудрістю, перший ролей не грають, але й значний вплив за собою зберігають.

Петір Бейліш, завжди знав чию сторону підтримувати, кого зробити лордом, королем чи королевою. Та й за свою кар’єру не забував. Поступово доінтиргувався до Хранителя Долини. Не повірите – у Тараса Масименка та сама штука. Змінював партії та статуси. Рівненська ОДА, директор парку, директор «Текстильника», начальник управління культури. Кажуть зараз Тарас і сам не проти потягаться за крісло короля в місті, навіть підкилимну війну влаштував з іншим претендентом Віталієм Германом.

Правда остання серія 7 сезону для Бейліша був не дуже вдалою.

Томенн успадкував трон після смерті брата Джофрі. І не тільки трон, а й його дружину Маргері. Ніхто не вважав його реальним королем, а під час його правління владу в столиці мало не захопив Його Воробейшество, а країною керувала мати. Непоганий хлопець Томен, може й хотів щось змінити, але не мав для того ні сил і досвіду.

Важко знайти людину яка б любила Варіса. Він майстер інтриг, павутин зради. Тим не менше він зберігає позиції вже при третьому правителі і відчуває себе прекрасно. Кажуть міський голова Рівного теж не обділений таким талантом.

Джорах Мормонт у серіалі є вірним другом королеви. Куди б вона його не послала і щоб не довелося робити. Що  кажуть – те й робить. Олександр Корнійчук за велінням БПП за останні три роки встиг побувати і керівником апарату ОДА, і головою обласної ради і першим заступником. Ну погодьтесь, щось в тому є.

Тіріона Ланістера ніхто не любив, навіть його рідний дім Ланістерів. Тай сам Тіріон ангелом не був. Тим не менше добро в ньому є. І потім - він таки став правицею королеви, і рулить певними питанням. Сергій Паладійчук теж не лідер народної любові, але до секретаря Рівнеради доріс.

Сансу ніхто не сприймав серйозно. Всі вважали просто гарненькою дівчинкою. Тим неменше вона вижила в м’ясорубці престолів, допомогла брату відвоювати рідний замок та стала лордом Вінтерфела. У Іванни Смачило історія схожа. До неї теж не ставилися серйозно. Тим не менше вона вже більше двох років очолює Рівненську юстиції і демонструє досить непогані показники в роботі.

Від інтелігентного адвоката Миколи Бляшина ніхто й не чекає політичної хоробрості та харизматичності. Тим неменше як Сем Тарлі – він багато читає, вивчає все і в потрібний момент точно підкаже щось толкове.

Микола Герасимович як і Тормунд – людина прямолінійна як криголам. Навіть коли це не треба. Тим неменше до чергового політичного сезону він дожив, навіть нардепом побував.

Простий чиновник з Острога завжди опинявся в потрібному місці в потрібний час і робив те, що треба. І кар’єрний ріст не забарився. Так і простий чоловік Бронн став сером Бронном Чорноводним та командувачем королівськими військами. 

Маргері Тіррел розумна жінка, але везло їй - так собі. Встигла побувати королевою при трьох королях. Світлана Кирилівна в свою чергу була і заммера, і керівником держкомзему, і заступником голови ОДА.

Роберт ніколи не хотів бути королем, але так склалися обставини. Чи хотів Микола Драганчук бути головою обласної ради? Не відомо, але став. А що далі залежить тільки від нього.

Давос Сиворт ніколи на перші ролі не ліз, але завжди робив щось важливе. Може саме тому став помічником вже другого короля. Так же і Сергій Васильчук замствує вже при другому міському голові.

Ніна Скиба як  Дейнеріс у першому сезоні  -тільки на початку політичної кар’єри. Хоч і недосвідчена, але амбіційна і смілива. Хто ж організовував жіночу дотракійську сотню, хто носив домовини з щурами під МВС? Поки що Ніна лише член Рівненського виконкому, але яка жінка не мріє бути королевою семи королівств.

Власне, Інна Білецька не політик, а Ар`я Старк ніяк не схожа на лорда. Але вбивати лордів у них виходить відмінно.Хтось мечем, а хтось словом. Емоційно, вишукано і безкомпромісно. Список Ар`ї знають всі. А хто бачив список Білецької?

0
Політика # Гра престолів
Найцікавіші матеріали
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі