Графік проведення Чемпіонату Італії

Графік проведення Чемпіонату Італії
0
Графік проведення Чемпіонату Італії

З 2004 року у вищій лізі чемпіонату Італії виступають 20 команд. Відповідно сезон Серії А складається з 38 турів - кожна команда повинна зіграти з іншими 19 учасниками два матчі, дома і в гостях. Чемпіонат Італії проводиться за системою осінь/весна, але таке призначення досить умовне. Як правило Серія А стартує в кінці серпня, а закінчується в кінці травня.

По ходу (в ході) сезону заплановано кілька пауз на матчі національних збірних, і одна зимова пауза, яка триває два тижні після Нового року. Більшість турів проводяться на вихідних, але кілька винесені на середину тижня. Мова йде про ті тижні, коли не проводяться єврокубкові турніри, і їх учасники від Серії А можуть зіграти в національній першості.

У кожному турі - 10 матчів. Для зручності глядачів і на догоду рекламодавцям вони рознесені не тільки по днях, а й по тимчасових слотах. Базові дні туру - субота і неділя, причому більша частина гри проводиться в неділю. Але часто матчі виносяться на п'ятницю і понеділок. Як правило, це зустрічі за участю команд, які виступають в єврокубках, та як їм потрібно встигнути відпочити перед матчами в Європі.

Базові слоти часу: 13:30, 16:00, 19.00 та 21.30. О 13:30 і 16:00 грають в неділю, за рідкісними винятками. У п'ятницю, суботу та понеділок в більшості ігри проходять ввечері. Точні дати і час проведення матчів стають відомі по ходу сезону, а не оголошуються на самого його початку.

Розглянемо графік Чемпіонату Італії на прикладі сезону 2018/19.
Чемпіонат стартував 18-серпня 
У першому турі було зіграно вісім матчів, а ще два довелося перенести - на 19-е вересня і 31-е жовтня. Причиною стала трагедія - в Генуї, коли обрушився міст, забравши кілька десятків життів.

В середині вересня трапилася перша пауза на матчі збірних, а в кінці того ж місяця - перший тур посеред тижня. Матчі Серії А були зіграні 21-го, 22-го, 23-го, 25-го, 26-го і 27-го вересня.

Також паузи були в жовтні і листопаді, а грудень вийшов найбільш насиченим місяцем. За чотири тижні пройшли шість турів - майже третина першого кола. Зате з 29-го грудня по 19-е січня команди відпочивали.

Також варто зазначити, що в січні відкривається трансферне вікно - протягом місяця команди можуть посилити склад. На відміну від літнього вікна, воно не закривається зі стартом матчів, а відкрите до останнього дня місяця.

Календар розділив чемпіонат рівно навпіл - в 2019-му році буде зіграно 19 матчів, як і в 2018-му. Планується одна пауза і один тур посеред тижня. Базовий день завершення турніру - 26-е травня.

 

 

 

 

 

 

 

На правах реклами 
 
 
 
0
Спорт
Найцікавіші матеріали
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі