Громади Рівненщини мають змогу долучитися до пілотного проєкту «Діємо для здоров’я»

Громади Рівненщини мають змогу долучитися до пілотного проєкту «Діємо для здоров’я»
0
Громади Рівненщини мають змогу долучитися до пілотного проєкту «Діємо для здоров’я»

Рівненщина стала пілотною областю в українсько-швейцарському проекті «Скорочення поширеності факторів ризику неінфекційних захворювань в Україні».

Про це говорили сьогодні на нараді під головуванням першого заступника Рівненської ОДА Сергій Подоліна та за участю заступниці начальника управління охорони здоров'я Олени Гандзюк та регіонального координатора проекту «Скорочення поширеності факторів ризику неінфекційних захворювань в Україні» Наталією Фесовець.

«Громади, які стануть учасниками проєкту будуть мати можливість пройти навчання та взяти участь у заходах, організованих в рамках проєкту, долучитися до оцінки ситуації з наданням послуг з профілактики та контролю НІЗ у громаді», - розповів Сергій Подолін.

Останній термін подачі заявок на конкурс – 31 березня 2021 року. 

Переваги участі територіальних громад у проєкті «Діємо до здоров’я»

  • Представники системи освіти, медицини, громадського сектору отримають можливість професійного зростання у сфері громадського здоров’я та здобудуть навички роботи в команді. Управлінці дізнаються про найбільш дієві заходи для створення здорового середовища у громаді і способи заохотити мешканців громади жити більш здоровим життям.
  • Заклади надання первинної медичної допомоги зможуть оцінити та покращити свої послуги з контролю та профілактики неінфекційних захворювань; лікарі і медсестри закладів зможуть пройти навчання та отримати сучасні матеріали для ефективного консультування з НІЗ і проведення профілактичної роботи серед мешканців громади; навчаться надавати послуги, орієнтовані на потреби своїх пацієнтів.
  • Команди закладів освіти (вчителі, медики, працівники їдалень, управлінці) зможуть оцінити шкільне середовище за методикою “Індекс здоров’я школи” та розробити план заходів для покращення здоров’я учнів та вчителів, пройти навчання і отримати підтримку для створення безпечного, інклюзивного і здорового освітнього простору, покращити якість шкільного харчування, отримати сучасні інтерактивні матеріали для навчання школярів з питань здорового харчування, рухової активності та психологічного благополуччя 

За допомогою експертів проєкту учасники від громад зможуть визначити пріоритети, розробити план дій для покращення надання первинної медичної допомоги, зміни поведінки мешканців громади, залучати місцевих лідерів до розробки та впровадження програм з профілактики та контролю НІЗ.

Конкурсний відбір відбуватиметься у два етапи:

  1.  Відбір громад за результатами подачі аплікаційної форми. Аплікаційна форма складається з заповненої онлайн анкети та мотиваційного листа (додається окремим файлом), стратегії розвитку громади (за наявності, подається окремим файлом).
  2. Візит представників проєкту «Діємо до здоров’я» та Західноукраїнського ресурсного центру в громаду.

Обов’язковою умовою для участі громади у конкурсному відборі є подання мотиваційного листа.

Вимоги до мотиваційного листа: 

  1.  Лист має бути підготовлений командою громади – представниками органу самоврядування, закладу первинної медичної допомоги та закладу загальної середньої освіти, які хочуть стати пілотними закладами проєкту.
  2. Обсяг мотиваційного листа не має перевищувати 2 сторінок (А4, 12 шрифт, одинарний інтервал між рядками).
  3. Мотиваційний лист має містити стислі відповіді на такі запитання:
  • Чому ваша громада хоче взяти участь у проєкті?
  • Які проблеми у сфері громадського здоров’я є пріоритетними у вашій громаді?
  • Що потрібно зробити, щоб покращити якість надання послуг у сфері громадського здоров’я та контролю неінфекційних захворювань на рівні закладу первинної медичної допомоги вашої громади?
  • Що потрібно зробити, щоб створити більш здорове освітнє середовище у закладах загальної середньої освіти вашої громади?
  • Який внесок у реалізацію проєкту можете зробити громада 

4. Мотиваційний лист має бути підписаний головою територіальної громади.

Для участі у першому етапі конкурсу громади мають заповнити аплікаційну форму, за посиланням  у термін до 31 березня 2021 року (включно).

Всі апліканти отримають повідомлення про результати своєї участі у першому етапі конкурсного відбору. Залежно від якості поданих заявок та наявного фінансування, проєкт «Діємо для здоров’я» залишає за собою право обрати меншу чи більшу кількість партнерських громад. Лише обрані громади будуть запрошені для участі у другому етапі, який передбачає відвідування громади. Дата і час візиту будуть узгоджені з кожною територіальною громадою окремо.

 

Читайте також:Рівненського фристайліста нагородила Міжнародна спортивна федерація

Читайте також:«Суд в смартфоні»: Зеленський ініціював електронний документообіг у кримінальному процесі

Читайте також:Президент підписав закон про приєднання України до угоди про культурні маршрути

0
Найцікавіші матеріали
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі
Пташки для понтонно-мостового полку передали депутати Рівного
0
Читати далі
Для відновлення лікарень Рівненщини виділять понад 800 млн грн
0
Читати далі
США передали Україні зброю, конфісковану в Ірану
0
Читати далі