Її знайшли через 15 років: історія першої пасажирки рейсу на «Північний» у Рівному (ФОТО)

Її знайшли через 15 років: історія першої пасажирки рейсу на «Північний»  у Рівному (ФОТО)
4
Її знайшли через 15 років: історія першої пасажирки рейсу на «Північний»  у Рівному (ФОТО)

Живе в нашому місті непересічна, унікальна, знана за межами країни людина – подвижник та популяризатор тролейбусної історії (*та й загалом приємний і дружелюбний чоловік) – Антон Бриних. Сьогодні він розповів нам дивовижну історію, яка отримала своє продовження аж через 15 років.

На фото: Антон Бриних зі своїм «підопічним»

19-го травня 2005-го року на свій перший маршрут з табличкою «Північний» виїхала рогата «Шкода-9Тр». Це був перший обкатний рейс: зранку треба було проїхати два кола бортом №46, а в обід – коло ЮМЗом-Т1 №119, котрий мав слідувати у депо після ранкового піку.

*Тролейбусний маршрут на Північний став останньою стратегічною ланкою, що об'єднала транспортним пасажирським сполученням найбільший в місті «спальний район» з іншими частинами Рівного.

Того дня наш ще юний сподвижник та дослідник тролейбусної історії Антон Бриних, на правах позаштатного літописця «Рівнеелектроавтотрансу», мав радість бути присутнім на всіх трьох рейсах та проводити їх фотофіксацію.

Рейс ЮМЗа розпочався з Боярки по звичному маршруту №2, але водій прикріпив від руки написану табличку «На Північний». Такої чесності ніхто не очікував, тому коли на молокозаводі тролейбус поїхав прямо – пасажири у легкому шоці залишили салон.

Коли ЮМЗ повертався зі своєї першої випробувальної обкатки в депо, почалася сильна злива. На зупинці перехрестя по вулиці Коновальця екіпаж побачив дівчину, яка під дощем очікувала на транспорт, тому вирішили її підвезти до 12 школи. Таким чином, екіпаж тролейбуса №2 отримав свою першу пасажирку.

Отже, рівно через 15 років, день в день, Антон вирішив спробувати вдачу та через групу «Ровно/Рівне» звернувся до рівнян з проханням допомогти розшукати ту саму «першу пасажирку» рейсу №2.

– Засвідчую, що ця дівчина увійшла в історію як перший «цивільний» пасажир «Північного» тролейбуса. З її слів, її звали Олена, і вона навчалася в аграрному коледжі. Якщо вона себе ідентифікує – особисто від мене їй у цей святковий день буде пляшка шампанського,написав у соцмережі Антон Бриних. Давайте перевіримо силу Фейсбуку!

Всі небайдужі почали шукати ту саму загадкову «першу пасажирку». Припускали, що вона вже давно доросла, має сім'ю, дітей і взагалі, можливо, навіть не живе у Рівному.

Ми не знаємо, чи то спрацювала «теорія шести рукостискань», чи то насправді «сила Фейсбуку» – це більше, ніж легенда. Але уявіть собі наше здивування, коли в коментарях під постом знайомі дівчини кинули посилання на її сторінку! І ось день в день, рівно через 15 років після запуску маршруту, вдалось розшукати ту саму «першу» офіційну пасажирку – рівнянку Олену Середюк.

Ось такі бувають життєві несподіванки :)

А ось і обіцяне «ювілейне» шампанське

4
Суспільство ВСЕ - МОЖЛИВО
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі