Інноваційний "Ріверсайд" або Чому рівняни обирають квартири на Набережній [+ФОТО]

Інноваційний
2
Інноваційний "Ріверсайд" або Чому рівняни обирають квартири на Набережній [+ФОТО]

Будівництво у Рівному, навколо якого було чимало чуток, обговорень та навіть скандалів, нині тішить багатьох рівнян і “з чистої сторінки” реалізовує мрію про власне житло у мальовничому куточку Рівного. Забудовники “Ріверсайду” демонструють інноваційні підходи, які допомагають втілити будівельну мрію кожного.

Проте такою репутація житлового комплексу у місті була не завжди: попередній забудовник розпочав будівництво без усіх належних документів, а, стикнувшися з проблемами, вирішив швиденько "злити" будівництво. Водночас завдяки тому, що "Ріверсайд" отримав нового рівненського забудовника DBN - нині цей житловий комплекс став проектом мрії для тисяч рівнян. А те, що перша секція житлового комплексу вже здана в експлуатацію є підтвердженням того, що забудовник "DBN" доводить до кінця усі свої проекти.

Про те, з чого все починалося, на якій стадії нині перебуває будівництво і в чому інноваційність проекту "Ріверсайд" ми вирішили поцікавитися у представника забудовника "DBN".

- Тривалий час у пресі та й у місті в цілому обговорювали питання про те, що ж буде з будівництвом на вулиці Кіквідзе (нині Небесної сотні). Чому майже рік цей проект було "заморожено"?

- Все почалося з того, що попередній забудовник почав будівництво, земельна ділянка, на якій проводилося будівництво, не перебувала у їх власності. Згідно з документами, вказана ділянка на Кіквідзе, 66 біля річки Устя була власністю територіальної громади та знаходилася в оренді ПАТ “Концерн Хлібпром”. Коли вже було зведено кілька поверхів будівлі, “добросовісні” забудовники все ж вирішили отримати земельну ділянку для свого будівництва. Тоді на сесії проект рішення про виділення земельної ділянки на вулиці Кіквідзе, 66 підтримали тільки четверо депутатів. Тим самим забудовнику так і не вдалося отримати землю. Після цього будівництво на Кіквідзе було припинено.

- Якими ж були дії попереднього забудовника після того, як депутати не виділили їм земельну ділянку для будівництва?

- Вони хотіли з часом знову винести це питання на сесію. Але після розгляду депутатів Державна архітектурно-будівельна інспекція у Рівненській області виписала забудовнику штраф 1 мільйон 195 тисяч гривень, що становить 981 мінімальну заробітну плату. Тоді і попередній забудовник вирішив передати комусь цей проект.

- Чому ви вирішили взяти на себе таку велику відповідальність та стати забудовником "Ріверсайду"?

- Нам було прикро, що такий справді інноваційний проект у Рівному може бути провалено і, крім того, в той час чимало людей вже придбали квартири у житловому комплексі і тим самим могли втратити свої кошти. Саме тому рівненський забудовник "DBN", як представник соціально відповідального бізнесу, вирішив довести до кінця будівництво цього житлового комплексу.

- А як вам вдалося отримати ділянку під забудову, адже попередні забудовники не могли цього зробити?

- Ми оплатили штраф у ДАБі і почали процес оформлення документів у законодавчому руслі. На сесії міської ради депутати нас підтримали і 44 з них підтримали наш проект рішення. Крім того, ми взяли на себе забов’язання провести роботи на більше 2 мільйонів гривень, які будуть використані на благоустрій міста - 216 м підпірної стінки, ремонт дороги, паркові світильники. Навіть міський голова Рівного тоді підтвердив, що задоволений цим рішенням.

- Яку ситуацію ви побачили на будівельному майданчику, коли отримали цей проект?

- Нічого особливо критичного ми не побачили. Але проблема була у тому, що впродовж року будівництво житлового комплексу знаходилося без консервації. Ми почали роботи з того, що стару мінеральну вату, яка була зверху не накрита - замінили на нову. А ще – знімали більше півметра шарів цегли. І, звісно, що ми не тільки відновили темпи будівництва, а і збільшили їх темпи та якість. Крім того, ми взяли на роботу нового підрядника, який не просто слідкував за процесом будівництва, а і виправив ті недоопрацювання, які не бачили, чи то не хотіли помічати попередні забудовники.


- Розкажіть детальніше про те,з яких матеріалів споруджується ЖК "Ріверсайд"?

- Будинки споруджується виключно з надійних матеріалів з суворим дотриманням усіх будівельних норм. Фасад виконується з керамічної цегли. Вона має набагато кращі характеристики і відповідає усім стандартам. Несучі стіни армують через кожні чотири ряди кладки. Сам будинок утеплюється якісною мінеральною ватою 10 сантиметрів, яка є вогнетривкою. Це забезпечить жителям "Ріверсайду" тепло та затишок в їх оселях. Товщина стін будинку становить 73 сантиметри. Краси і вишуканості новобудові додають панорамні вікна.

- Будинок зводиться у надзвичайно комфортному місці, розташований на березі річки Устя, на вашу думку, у чому переваги саме такого розташування?

- Вийшов на двір — і відразу відчув себе ніби за містом, хоча в той же час це практично центр Рівного. Такого поєднання сервісу і спокою в центрі міста ви ще не зустрічали!


- А що можете сказати про прибудинкову територію? Якою буде вона?

- Ми обіцяємо, що не тільки сам будинок, а і прибудинкова територія буде облагороджена за кращими європейськими зразками. Територія буде з обмеженим режимом доступу і тим самим стане запорукою спокою та безпеки і для вас, і для ваших сусідів. Також за європейськими стандартами буде виконано благоустрій набережної.


- Від зовнішнього вигляду та розташування – до облаштування квартир. Що входить у вартість квадратних метрів?

- У ціну за квадратний метр ЖК "Ріверсайд" включений двоконтурний газовий котел, вже встановлені металопластикові вікна та лоджії. Лоджії засклені двокамерними склопакетами, а також утеплені 15 см мінеральної вати, зашиті гіпсокартоном. Несучі стіни у квартирах здаються поштукатурені. В кожному приміщенні проведена електророзводка на 4 розетки, вимикач і центральну точку точку освітлення. Представники забудовника вже встановили повірені лічильники на світло, газ та воду, що нині особливо актуально. Тим самим у «Ріверсайді» ми створили все, щоб ви почувалися комфортно.

Вдале місце розташування, практичне планування, відмінне наповнення квартир, охайний та довговічний зовнішній вигляд будинку, власна інфраструктура, якісне облаштування під'їзду, і все це за доступною ціною - таким є комплекс унікальних переваг житлового комплексу "Ріверсайд". Перша секція житлового комплексу вже здана в експлуатацію і щасливе мешканці вже роблять ремонти, а то і відсвяткували новосілля у новеньких оселях. У вас же ще є шанс стати власником квартири вашої мрії у мальовничому куточку Рівного!

Детальніше на сайтіwww.dbn.org.ua

 

На правах реклами

2
Наука і технології # купити квартиру Рівне # Забудовник Ріверсайд # квартира на Набережній Рівне # забудовник DBN # promo
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі