Інститут адвокатури в Україні є найбільш розвиненим з усіх інститутів правосуддя

Інститут адвокатури в Україні є найбільш розвиненим з усіх інститутів правосуддя
0
Інститут адвокатури в Україні є найбільш розвиненим з усіх інститутів правосуддя

Під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Розвиток правосуддя» голова Комісії з питань правової реформи, заступник голови Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності, адвокат Сергій Іонушас зазначив, що інститут адвокатури в Україні є найбільш розвиненим з усіх інститутів правосуддя, сталим та таким, який найкраще виконує свої завдання та функції поміж інших органів.

«Я хочу окремо підкреслити, що інститут адвокатури в Україні є найбільш розвиненим серед усіх інститутів правосуддя, сталим та таким, який найкраще виконує свої завдання та функції поміж інших органів. Але сучасні виклики перебудови всієї системи адвокатури вимагають від нас і вдосконалення цього інституту. Варто зазначити, що в проекті Стратегії правової реформи нами запропоновані деякі заходи, які удосконалюють інститут адвокатури. Серед них є посилення гарантій адвокатської діяльності і професійних прав адвокатів. Удосконалення самоврядування адвокатури, розширення можливостей доступу до державного реєстру та баз даних при здійсненні адвокатської діяльності, конкретизація підстав та процедур притягнення до дисциплінарної відповідальності та механізмів оскарження рішень про притягнення до такої відповідальності. Запровадження інституту спрощеного дисциплінарного провадження, удосконалення порядку розгляду скарг на дії адвоката. Перегляд умов щодо освіти, професійного досвіду та обмежень щодо доступу до адвокатської діяльності. Запровадження прозорої процедури введення єдиного кваліфікаційного іспиту, стажування кандидатів, порядку ведення єдиного реєстру адвокатів», – сказав Сергій Іонушас.

Він подякував членам Комісії з питань правової реформи, які є діючими адвокатами, за підтримку у підготовці Стратегії правової реформи, яка була представлена на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Розвиток правосуддя».

«Окремо хотів би висловити вдячність голові Асоціації адвокатів України та іншим членам адвокатського самоврядування, які погодилися взяти участь у сьогоднішній панелі Форуму. Хотів би запропонувати колегам-адвокатам, народним депутатам та міжнародним партнерам активно включатися до підготовки та запровадження механізму удосконалення інституту адвокатури в Україні», – додав Сергій Іонушас.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі