Карантин: Епідемії ще немає, але у школах Рівного зупинили навчання на тиждень

Карантин: Епідемії ще немає, але у школах Рівного зупинили навчання  на тиждень
0
Карантин: Епідемії ще немає, але у школах Рівного зупинили навчання  на тиждень

Від 6 лютого у школах Рівного оголосили карантин - у зв’язку високим рівнем захворюваності на грип та ГРІ. Такі висновки зробила спеціальна комісія, яка переглядатиме рішення у п’ятницю, 9 лютого.

Сьогодні на спеціальній комісії Рівненської міськради вирішували, чи оголошувати в місті карантин, повідомляє журналіст "ЧаРівне" Денис Грищук. 

Як повідомив епідеміолог лабораторного центру Віктор Мороз, за минулий тиждень захворіли 1233 особи. Це є 55 % допорогового рівня. Серед захворілих – 556 школярів, 37 осіб було госпіталізовано, захворюваність в місті зросла на 20 %.

Поки що по Рівному спокійно, надзвичайних заходів, мабуть, вживати не потрібно, - запевняв він.

Начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів: Ми зробили аналіз по зверненнях дітей. Можу сказати, що є невеликий зріст, по деяких закладах – вдвічі, але це вкладається у межі даної ситуації, піку немає.

Натомість заступниця міського голови Рівного Галина Кульчинська наполягала на оголошенні карантину:

- Буквально у п’ятницю ми моніторили інформацію по кожній школі. Практично 18 % дітей відсутні. Є школи, в яких більше дітей відсутніх. Є маса дзвінків, і до мене особисто. Ситуація тривожна. Мені здається, що правильно було б діяти на упередження – і на тиждень оголосити карантин, за виключенням дошкільних закладів.

Віктор Мороз: Ми маємо керуватися цифрами. Але керуватися даними однієї п’ятниці не можемо, давайте подивимося, яка буде ситуація в понеділок.

Члени комісії розділилися у думках. Але врешті підтримали думку Галини Кульчинської. Наступного разу члени комісії зберуться у п`ятницю зранку.

 

Нагадаємо, з 2 лютого діти не ходять до школи і у Рівненському районі, - повідомили в Рівненській ОДА. Як повідомили в обласному лабораторному центрі, за минулий тиждень захворіло 6798 мешканців краю. Це майже на 1200 людей більше, ніж за попередній період. Із недужих – майже 75% діти віком до 18 років.  Загальний показник допорогового рівня зріс та становить 65,1%.

Водночас, у Дубровицькому районі зафіксовано перевищення показника епідемпорогу – на 15%. Крім того, високий рівень захворюваності спостерігається на Зарічненщині.

0
Суспільство # карантин
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі