Будівельна "битва" за землю біля Рівненської ОДА: чим прославилися компанії-претенденти

Будівельна
1
Будівельна "битва" за землю біля Рівненської ОДА: чим прославилися компанії-претенденти

На найближчу сесію Рівнеоблради буде винесено рішення про погодження інвестиційного договору між управлінням ради та приватною компанією на будівництво комплексу комерційно-ділової активності з готелем та житловими приміщеннями за адресою колишнього кінотеатру "GONZO" на земельній ділянці площею 0,24 га поблизу Рівненської ОДА. Проте, на останніх комісіях свою зацікавленість не допустити такого виявила ще одна будівельна фірма. Сайт "ВСЕ" розбирались чим запам`ятались рівненські компанії, що мають намір будувати об`єкт в центрі Рівного.

Центр Рівного. З одного боку Рівненська ОДА, з іншого невеличкий парк. І тут виявляється є закинута місцина, що ідеально підходить для зведення дійсно вартісного житла. Старий кінотеатр "GONZO" давно не є перлинкою в діловому районі міста і як усі закинуті будівлі - відлякує. Власником "ласої" землі є громада області, в обличчі Рівнеоблради. Нарешті, депутати зважились щось з тим робити і оголосили конкурс. Метою якого стало обрати найкращий проект на будівництво. 

 

Відповідна комісія серед двох претендентів обрала кращий і подала це до обласної ради на затвердження. Звісно, саме комісія визначала переможця і була зацікавлена в якості будівництва, адже за умовами договору частина новозбудованого приміщення буде у власності громади області. Таким стала компанія ТОВ «БК Інтер-буд».

ТОВ «БК Інтер-буд»

Дана компанія належить до мережі "ТОРГБУД-СЕРВІС", що пов`язані власником Юрієм Чабораєм. Група компаній "Інтер Бетон" займається виробництвом, та на ринку Рівненської області вже більше 10 років.
Відома компанія будівництвами промислових та житлових об`єктів по всій області та за її межами, проте ЖК "Luxurysquare" став візитівкою компанії. Нині компанія завершує будівництво котеджів у Рівному - "Greenville".

 

 

Компанія "Інтер Бетон" відома підтримкою спортсменів Рівненщини. Найгучнішим стало спонсорування "Вересу" як тільки ця футбольна команда почала існувати. Окрім цього будівельники подарували футболістам їх "зірковий" автобус. Також вони підтримують безліч спортсменів фінансово, та допомагають дібратись до місць проведення змагань. Читати: "Вересу" подарували автобус

 

В реєстрі судових рішень позовів до мережі компаній віднайти, ймовірно, нереально. Усюди вони виступають позивачем і дуже часто до державних органів. 

 

Єдиним непорозумінням зі сторони ЗМІ став видобуток піску на Здолбунівщині. Тоді компанія заявила про намір видобувати пісок роздавши безліч обіцянок по благоустрою села голові, проте представники не приїхали на сесію, аби підтвердити перед депутатами свої інвестиційні обіцянки. Та як вияснилось згодом вони були дотримані, й в селищі де проводиться видобутка піску фірма відсипала дороги та допомагають селищній раді. Читати: КОМУ ЗНАДОБИВСЯ ПІСОК НА ЗДОЛБУНІВЩИНІ?

Згідно планів на будівництво, компанія має збудувати 13 - поверхову будівлю з магазинами, офісами, готелем та квартирами. Частину приміщення передадуть громаді області. 

 

ТЗОВ "Ажур" ЛТД

Компанія заснована Андрієм Ільчуком та Вячеславом Кочубеєм. Частина належить також акціонерному товариству "ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИЙ ВЕНЧУРНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД "ФІНРАЙЗ".

Ільчук Анрій та Вячеслав Кочубей відомі своїм зв`язком з будівництвом "Шоколад" що є проектом скандального "Набережного кварталу". Сайт 4влада повідомляли про махінації з землею, що вартували Рівному втрачених близько мільйона доларів. Читати: Як забудовник-правопорушник отримав у Рівному «ШОКОЛАДний» шмат землі: розслідування

 


Фото 4влада

 

Варто зазначити, "Набережний квартал" втрапив в історію не лише через уникнення аукціонів, а і фірмою "Офіс дизайн". Це компанія, що намагалась почати будівництво на Пагорбі слави у Рівному. Втім, громадські активісти не дали недоброчесному забудовнику цього зробити.Читати: На Пагорбі Слави у Рівному протизаконно захопили близько 60-ти соток землі

 

Проте, не зважаючи на гучні скандали компанія декларує свої наміри у будівництві. А це три черги будівництва 16-поверхових будинків, де згідно норм висотність не повинна перевищувати 14 поверхів. Тобто, знаючи про порушення всерівно його декларували. Не дарма мешканці сусідніх будинків з перспективним будівництвом вже були проти будівництва фірмою "АЖУР". Читати: Рівняни не хочуть жити з «Ажуром»?

 

 

З компанією «БК Інтер-буд» Рівнеоблрада підготувала угоду, що конкретно регламентує зобов`язання забудовника. Та вже на найближчій сесії депутати мають погодити будівництво. Втім, кулуарами поповзли чутки, що депутати можуть за це не проголосувати, хоча і є позитивно налаштована більшість, яка розуміє користь від проекту громади області. Або ж будівля GONZO лишиться на своєму місці не приносячи рівнянам жодної користі. 

1
Політика Наука і технології # GONZO # ТЗОВ "Ажур" ЛТД # ТОВ «БК Інтер-буд»
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі