Князєв: "Рішення щодо призначення приймає голова нацполіції і хай це буде на його совісті"

Князєв:
1
Князєв: "Рішення щодо призначення приймає голова нацполіції і хай це буде на його совісті"

Сьогодні, голова Національної поліції України Сергій Князєв представив нового керівника поліції в Рівненській області Валерія Самчука. На представлення особовому складу запросили та посадили у президію і заступника голови обласної ради та голову адміністрації - Олександра Корнійчука та Олексія Муляренко, тепер вже колишнього очільника поліції області Валерія Присяжнюка та двох народних депутатів - Юрія Вознюка та Ігоря Мосійчука. Чому тут присутній останній - незрозуміло, адже він не обирався депутатом від Рівненщини.

Лишилося лише висловити сподівання, що теперішнє призначення Валерія Самчука, не буде політичним, як більшість попередніх. Втім, як подейкували в кулуарах, саме «Радикальна партія Олега Ляшка» лобіювала на посаду начальником поліції в Рівненській області Валерія Присяжнюка. Очевидно, представник партії прийшов його провести на іншу посаду, створену саме під нього. Логічно виходить, що інший народний депутат присутній на заході Юрій Вознюк від «Народного Фронту» зустрічав представника від своєї партії Валерія Самчука і сподівання, щодо завершення ери політики у поліції марні. Втім, це лише здогади і час покаже, а висновки зробимо за результатами його роботи.

Тим часом, на заході присутній і міський голова Рівного Володимир Хомко, втім у президії серед високопосадовців йому місця не знайшлося, тому його посадили у залі серед усіх інших. Перед представленням нового головного поліцейського області, Сергій Князєв подякував за роботу Валерію Присяжнюку та похвалив його за високий професіоналізм. Валерій Присяжнюк працюватиме і далі в поліції.

- Валерій Павлович достатньо висококваліфіковано показав себе на попередніх посадах на яких він виконував обов’язки останні роки, - зазначив голова Національної поліції України Сергій Князєв. - Було прийнято рішення і створений серйозний такий департамент і зарахувати його туди для проходження служби. Він буде опікуватися питаннями, в першу чергу, Рівненською, Волинського та Житомирською областю, як по охороні внутрішньої безпеки так і з іншими проявами які можуть бути пов’язані з роботою органів Внутрішніх Справ.

За словами Сергія Князєва, рішення призначити Валерія Самчука приймали колегіально та погоджено з міністром. Але у першу чергу, за нього клопотав Валерій Присяжнюк, бо він був його заступником. На запитання журналіста чи розглядалися інші кандидатури на посаду начальника поліції області, Сергій Князєв обурився:

- Рішення приймає голова нацполіції, а якими думками він керується я думаю хай залишиться це на совісті керівника нацполіції, - заявив Князєв.

Довідка: Самчук Валерій Петрович народився 28 вересня 1967 року в селі Головниця Корецького району. У 2002 році закінчив Національну академію внутрішніх справ України. Розпочав службу в органах внутрішніх справ із жовтня 1995 року на посаді дільничного інспектора міліції третього відділу міліції Рівненського міського управління МВС України в Рівненській області У період із 2002 по 2007 рік - помічник начальника чергової частини – оперативний черговий штабу управління МВС України в Рівненській області. У липні 2010 року призначений заступником начальника оперативного відділу штабу УМВС України в Рівненській області - начальник чергової частини. З грудня 2011 року очолював Острозький міський відділ (з обслуговування м. Острог та Острозького району) УМВС України в Рівненській області, згодом – начальник Острозького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області. З травня 2016 року і по цей день - заступник начальника Головного управління Національної поліції в Рівненській області.

1
Політика # Князєв # Валерій Самчук # Поліція Рівненщини
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі