Коли за білим халатом не видно особистість лікаря

Коли за білим халатом  не видно особистість лікаря
0
Коли за білим халатом  не видно особистість лікаря

От поясніть мені чому про нас, лікарів, та й не тільки лікарів, судять тільки з офіційних даних. Що ти зробив, як лікував і так далі – суха статистика. А за нею є люди. Ми, лікарі, теж люди, які так само живуть, мають родини, переживання і сподівання. Все це якось зазвичай залишається за кадром. Така собі біла пляма. Коли за білим халатом не видно особистість. У професійній діяльності так і має бути. Але не все ж зводиться до роботи.

Я дуже люблю обмінюватися думками, переживаннями та сподівання. Коли два роки тому відкрив для себе Фейсбук, то ніколи не думав, що це може стати не тільки чудовим щоденником, а й можливістю для обміну думками. Це як віддушина, де можна поділитися не тільки тим, що накопичилось в душі, а й дізнатися про переживання інших. Без серйозних тем – те що на думці і в душі.

Чесно, спочатку не сподівався, що більшості сподобаються мої думки і буде скільки відгуків. Адже це думки про буденність, прості і приземлені. Тому двічі приємно, що ми знаходимо з вами порозуміння.

Це допомагає не тільки відпочити душею, а відволіктися від буденних клопотів. Буває з’явиться якась думка, ходиш осмислюєш, іноді навіть записуєш у невеличких чорновиках «захалявних книжечках», і вже тільки потім переносиш це в електронну форму на Фейсбук. А потім ще й переживаєш як відреагує спільнота.

Знаю, можливо для когось це виглядає дивним і він не звик мене бачити в такій іпостасі. Але такий я є. Відкритий й щирий. Був, є і буду. Тому до зустрічі у наступних дописах «захалявної книжечки».

 

Роман Шустик, головний лікар Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру ім. Віктор Поліщука, текст зі сторінки на Facebook.

0
Суспільство Економіка # Роман Шустик # лідери громадської думки
Найцікавіші матеріали
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі