Команда «Слуги Народу» вийшла на толоку, щоб привернути увагу до занедбаної набережної Усті (ФОТО)

Команда «Слуги Народу» вийшла на толоку, щоб привернути увагу до занедбаної набережної Усті (ФОТО)
0
Команда «Слуги Народу» вийшла на толоку, щоб привернути увагу до занедбаної набережної Усті (ФОТО)

Днями активісти міської команди «Слуги Народу» долучилися до всеукраїнської акції «Велике прибирання». Разом із собою вони привели друзів та знайомих, щоб очистити від сміття та привернути увагу до поганого стану набережної Усті.

– Наша акція приурочена до міжнародного Дня чистих берегів, – розповідає директор компанії «Реноме Євробуд» Андрій Моніч. – Оскільки по всій Україні небайдужі люди вийшли, щоб прибрати сміття біля водойм, то ми не могли залишатися осторонь цього процесу. Адже нам хочеться зробити Рівне чистішим.

Депутатка міської ради Любов Романюк, яка теж приєдналася до толоки, наголошує, що все починається з культури виховання. Якщо батьки вчитимуть своїх дітей не смітити на вулиці, то такий маленький крок значно покращить чистоту в місті. Адже чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять.

Директорка турфірми «Олександра» Олександра Коваленко згадує, що вперше приїхала до Рівного майже 37 років тому. Тоді набережна Усті та Гідропарк були окрасою міста, проте з часом все змінилося:

– Добре пам’ятаю, як Рівне святкувало своє 700-річчя. Це було зелене і красиве місто. Якраз тоді урочисте дійство проходило на відкритому просторі, на стадіоні. У той час Набережна та річка Устя були неймовірно чистими. На жаль, з роками усе занепало. Тому наша акція покликана привернути увагу не лише до того, що потрібно відновити чистоту Усті. Набережна річки має стати тим місцем, де гуляли б родинами. Особисто у мене є ідея того, як зробити у цій локації одну з найкращих відпочинкових зон Рівного.

Директор з розвитку компанії «Стоград» Миролав Черній ділиться, що такі акції привертають увагу рівнян до проблемних ділянок в місті:

– Під час прибирання ми пройшлися вздовж річки та оцінили стан самої набережної Усті. М’яко кажучи, її потрібно покращувати. Для цього варто скласти чіткий план, який міститиме комплексний графік вирішення проблеми. Адже потрібно так реконструювати мости, щоб людям було зручно ними рухатися, почистити річку та облагородити Гідропарк.

0
Політика
Найцікавіші матеріали
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі