Комісія ТВК «проковтнула» порушення партії «Рівне Разом»

Комісія ТВК «проковтнула» порушення партії «Рівне Разом»
0
Комісія ТВК «проковтнула» порушення партії «Рівне Разом»

У вівторок 29 вересня о 16:00 у Рівному відбулося засідання територіальної виборчої комісії, в ході якої учасники ТВК затверджували партії та кандидатів на місцеві вибори, які повинні відбутися 25 жовтня.

Питанням дня стало рішення про прийняття документів політичної партії «Рівне разом», яка в останній день реєстрації подала неправильно сформовані списки (*які, згідно Виборчого кодексу, не повинні були зареєструвати через порушення гендерної квоти, – прим.ред.).

Пізніше, зрозумівши помилку, партія принесла новий пакет документів, вже з виправленими даними. Пояснили – «в документі сталася технічна помилка».

Але. Згідно чинного законодавства, партія не може змінювати вже надані комісії списки для реєстрації, коли вони вже були зареєстровані.

25 вересня для журналістів «Четвертої влади» адвокат політсили «Рівне Разом» Ярослав Калька пояснив, що:

«..Для деяких кандидатів чи то надіслали, чи то їм в штабі для користування дали не затверджені на конференції списки, а чорновики. В обід подав, потім переглядали копії і віднайшли невідповідності. Пішов у ТВК і подав заяву щоб не розглядали і повернули повний комплект. І тут почалось. Змушені були в темпі створити ще один комплект і подати»

Та вже сьогодні, в ході засідання, адвокат Ярослав Калька розповів нову версію, що сталося. Зокрема і те, чому до ТВК надійшов другий, виправлений пакет документів.

На фото адвокат «Рівне Разом» Ярослав Калька

Зі слів адвоката, того дня «Рівне Разом» провели дві конференції.

Перша – та, яку було зафіксоване на відео (*яку потім почали видаляти з мережі, через фіксацію на кадрах реального порушення формування списків), а друга відбулася одразу після того, як журналісти вимкнули камери.

Як розповів сьогодні Ярослав Калька, одразу після конференції її учасники побачили помилку у формуванні списків, тому вирішили заново зібрати ту ж конференцію, в ході якої сформували нові списки.

Якщо вірити інформації, то виходить, що партійці свідомо поставили рекламуватися за 300 доларів у Фейсбуці відео із голосуванням за неправильно складені списки, хоча вже знали, що вони неправильні. А ще, дуже зручно, «забули» записати відео повторного голосування.

Ну і «вишенька на торті». Після цього вони подали до ТВК старі списки з помилками.

Що ж. Як би розмито не звучали пояснення політсили «Рівне Разом», комісію вони чомусь переконали. Сьогодні партію Рівне Разом допустили до місцевих виборів.

0
Політика
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі