Коронавірус на Рівненщині: головне станом на сьогодні

Коронавірус на Рівненщині: головне станом на сьогодні
0
Коронавірус на Рівненщині: головне станом на сьогодні

Сьогодні у Рівненській ОДА відбувся традиційний онлайн брифінг щодо ситуації із поширенням коронавірусу.

Основні меседжі брифінгу:

Рішення обласної та, відповідно, районних комісій ТЕБ та НС щодо встановлення блокпостів у селах приймаються при наявності 3-х і більше хворих. 2 травня було підтверджено 6 хворих на коронавірус жителів села Познань Рокитнівського району, де населення близько 2 тисяч. Крім того, за даними місцевого ПМСД багато хворих – контактних та із симптомами. Через відсутність у селі банкомату та аптеки, мешканцям села дозволяється виїжджати за межі населеного пункту. Разом з тим, у селі працює ФАП, де є необхідна кількість медпрепаратів.

У Зарічненському районі на даний час не зареєстровано жодного випадку COVID-19. Фахівцями обстежено 14 пацієнтів шляхом проведення швидких тестів, жоден випадок не підтвердився.

З 5 травня в Україні дозволено проводити планові операції та госпіталізації, які були заборонені на час карантину. Щоб унеможливити випадки зараження медиків під час планових операцій, усім пацієнтам обов’язково робитимуть ПЛР-тестування на COVID-19. Операції робитимуть лише в «чистих» лікарнях, тобто де немає пацієнтів із коронавірусною інфекцією.

На сьогодні діють обмеження щодо діяльності дитячих таборів. На наступному тижні в ОДА відбудеться нарада щодо збереження закладів системи дитячого оздоровлення.

Загалом на території Зорянської селищної ради ПЛР діагностикою підтверджено 61 випадок COVID - 19. З них: 8 людей госпіталізовано до Рівненської міської центральної лікарні, 2 особи одужало. Двоє хворих жителів села Грабів, решта - із Зорі. Про зняття блокпостів у селі Зоря Рівненського району поки не йдеться.

У Рівненській області залишилось 3 заклади, які надають санаторно-курортну медичну допомогу. Це протитуберкульозний санаторій у Костополі, протитуберкульозний дитячий санаторій в Новоставі, а також кардіоревматологічний профіль санаторію села Козин. Наразі проводиться робота щодо налагодження функціонування цих закладів. Розглядаються варіанти щодо фінансування з обласного або місцевого бюджетів, передача закладів в концесію чи об’єднання їх з діючими лікувально-профілактичними закладами, які можуть фінансувати санаторно-курортні послуги.

30 квітня комісія ТЕБ та НС Вараської міськради прийняла рішення про відкриття перукарень та салонів краси. Після проведеної поліцією роботи на наступний день вони були зачинені.

Читайте також:

Читайте також:

Читайте також:

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі