Костопільський “Ліцей” став третім на Чемпіонаті України

Костопільський “Ліцей” став третім на Чемпіонаті України
0
Костопільський “Ліцей” став третім на Чемпіонаті України

У четвер, 12 вересня, пройшов заключний день змагань у Вищій лізі Чемпіонату України серед дівочих команд до 15 років.

За підсумками групового етапу за бронзові нагороди змагалися збірна Одеської області і команда «Ліцей» (м. Костопіль, Рівненська обл.).

Збірна Одеської області – «Ліцей» 0:1 (0:0)

Поєдинок за третє місце був гідний фінального етапу. Команди боролися від стартового свистка до фінального. «Ліцей» почав гру першим номером, збірна Одеської області грала від захисту, намагаючись «зловити» суперника на контратаках. У першому таймі опоненти обмінялися кількома ударами по воротах один одного, однак відкрити рахунок так і не вдалося. У другій половині гри боротьба продовжилася на рівних. Перший дійсно небезпечний момент в поєдинку створив «Ліцей» в середині другого тайму, але голкіпер одеситок врятувала свою команду, відбивши сильний удар. Однак у другому моменті воротар збірної Одеської області виручити свою команду не змогла. Нападаюча «Ліцею» з дальньої позиції потужним ударом відправила снаряд прямо в ворота, забивши єдиний і переможний гол.

У матчі за головний трофей Чемпіонату України зійшлися на полі команди «Ладомир» (м Володимир-Волинський, Волинська обл.) І збірна Вінницької області.

Збірна Вінницької області – «Ладомир» – 1:1 (0:0), (3:4 по пен.)

Поєдинок за чемпіонство не поступалася попередній грі за напруженням пристрастей на полі. Перша половина зустрічі пройшла в самовідданій боротьбі за м’яч і територіальну перевагу, але практично без моментів. На початку другого тайму збірної Вінницької області випала можливість у вигляді штрафного удару, яку команда не упустила. Встигнувши першої на добиванні, гравець вінницької команди відкриває рахунок. Однак «Ладомир» швидко зібрався і вже через кілька хвилин точним ударом з меж штрафного майданчика порівнює результат. Після чого команди заново пустилися в боротьбу. До кінця ігрового часу у «Ладомира» було ще кілька хороших моментів вирішити результат поєдинку на свою користь, проте команда ними не скористалася. Зустріч завершилася нічийним результатом.

Долю головного кубка вирішувала серія пенальті, яка також як і сама гра тримала в напрузі до останнього удару. Практично кожен гравець обох команд випробував свою точність і майстерність голкіпера суперника, однак удача в цей день була на боці «Ладомира». З рахунком 4:3 команда вирвала перемогу в нелегкому поєдинку і заслужено відвезла кубок додому.

Після фінальних ігор команд-учасниць і всіх глядачів очікувала церемонія нагородження. Привітати футболісток прибули перший заступник голови Миколаївської обласної організації «Динамо-Україна» заслужений працівник фізкультури і спорту Валерій Барський, директор очаківського стадіону «Артанія» Сергій Кошель і старший тренер жіночої збірної України WU-17 Сергій Сапронов.

Українська асоціація футболу визначила кращих у наступних номінаціях і нагородила їх індивідуальними нагородами:

«Найкращий воротар» – Маріна ДУДНІК (збірна Вінницької області);
«Найкращий захисник» – Валерія ГРЕСО (збірна Одеської області);
«Найкращий півзахисник» – Даяна СЕМКІВ («Ладомир»);
«Найкращий нападник» – Софія КИСЛЯК («Ладомир»);
«Найкращий бомбардир» – Вікторія ЛАВРЕНЮК («Ліцей»).

Бронзові нагороди Чемпіонату України у Вищій лізі здобула команда «Ліцей» з міста Костопіль Рівненської області (тренера – Микола Сідорчук та Олена Руда).

Срібні медалі засяяли на грудях у футболісток збірної команди Вінницької області (тренера – Юрій Наровицький і Олександр Дуднік).

І головний кубок чемпіонів Вищої ліги України серед дівочих команд до 15 років підняли над головою гравці команди «Ладомир» з міста Володимир-Волинський Волинської області (тренер – Олег Бортнік).

0
Спорт
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі