Кожен п’ятий лічильник на Рівненщині зношений, а їх показання мають суттєву похибку

Кожен п’ятий лічильник на Рівненщині зношений, а їх показання мають суттєву похибку
0
Кожен п’ятий лічильник на Рівненщині зношений, а їх показання мають суттєву похибку

ПАТ «Рівнегаз» разом з представниками державного підприємства «Рівнестандартметрологія» з початку року провели більше 11 тисяч планових повірок лічильників. Результати повірок приладів: 14 відостків лічильників непридатні для подальшої експлуатації через зношеність лічильного механізму або значну похибку вимірювання. Окрім того, виявлено 22 факти втручань у роботу приладів обліку.

«Щодня на спеціальному обладнанні повіряється більше ста лічильників газу. З них кожен п’ятий - непридатний до подальшої експлуатації через зношеність лічильного механізму або значну похибку вимірювання», - каже головний метролог ПАТ «Рівнегаз» Олексій Тарасюта.

«Рівнегаз» щорічно має повіряти 30 тисяч лічильників. За результатами планової повірки 20 відсотків лічильників визнаються непридатними для подальшої експлуатації, - підлягають ремонту або заміні. На ці цілі товариству потрібно більше 8 мільйонів гривень, з яких в діючому тарифі передбачено лише 1,8 мільйона.

Повірка приладів обліку здійснюється у сервісних центрах ПАТ «Рівнегаз» представниками Рівненського науково-дослідного центру стандартизації, метрології та сертифікації. Якщо за результатами перевірки в лічильнику не виявлено жодних порушень, то прилад вважається справним та повертається споживачу, якщо ж прилад обліку визнано непридатним, газове господарство зобов’язане замінити його на нове.

«Періодична повірка лічильників газу проводиться безкоштовно для споживача. Але деякі споживачі відмовляють газовикам в доступі у своє помешкання для зняття лічильника на повірку. Найчастіше така відмова пов’язана з втручанням людей у роботу приладу для зменшення його показань», - додає Олексій Тарасюта.

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі