Літературний "Куст" стартував на Рівненщині

Літературний
0
Літературний "Куст" стартував на Рівненщині

Артсемінар зібрав творчі делегації з Івано-Франківської, Львівської, Харківської, Одеської, Миколаївської, Полтавської та Київської областей. Тож загалом приїхало 30  учасників.

«Куст» - це 5-денна літературна школа, учасники якої зможуть удосконалити свою майстерність. А допомагатимуть їм у цьому відомі лектори  Олександр Косенко, Євген Баран, Анатолій Кичинський, Василь Кузан, Сергій Лазо, Анна Багряна, Ольга Ласнюк, Сергій Пантюк, Тата Рівна, та Марія Дума.

«Семінар створить унікальні умови для отримання знань про сучасний літературний процес безпосередньо від його творців. Групу лекторів формують відомі у мистецьких колах автори прози, поезії, драматургічних та пісенних творів, перекладачі та літературні критики», - зазначає заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

 

 

Літературні уроки відбудуться у різних локаціях у Рівному, Острозі, Дубні та Здолбунові.

 

Голова Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України Ірина Баковецька розповідає, що на Рівненщині такий семінар проходить вже вчетверте:

 

 

«Ми приємно вражені, що грантодавці повірили у наші сили і тепер проект реалізується за підтримки Українського культурного фонду. Окрім роботи з учасниками семінару, щоденно на локаціях лектори будуть проводити заняття скороченого курсу літературної майстерності для мотиваційних груп, а також презентують власні книги. Головне завдання заходу, як стверджують організатори – це отримати літературну освіту без стереотипів».

 

 

Під час артсемінару відбудуться також індивідуальні заняття, редагування та аналіз текстів, підготовка рукописів до видання, майстер-класи, тренінги, артпрактикуми тощо.

 

Співорганізаторами проекту є Рівненська обласна державна адміністрація, Рівненська обласна рада, управління культури і туризму РОДА та Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

 

 

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі