Lexus, Porsche Cayenne‎, гектари землі та десятки будинків - у Рівному визначили найзаможніших суддів [Інфографіка]

Lexus, Porsche Cayenne‎, гектари землі та десятки будинків - у Рівному визначили найзаможніших суддів [Інфографіка]
0
Lexus, Porsche Cayenne‎, гектари землі та десятки будинків - у Рівному визначили найзаможніших суддів [Інфографіка]

Декларації 149 суддів із 21 одного суду на Рівненщині проаналізували активісти громадської організації «Антикорупційний моніторинг». Дослідження проводиться в рамках проекту «Ціна правосуддя: моніторинг реального способу життя і декларацій правоохоронців та суддів Рівненщини», за підтримки «Міжнародного фонду «Відродження».

Первинний аналіз декларацій усіх суддів Рівненської області громадська організація  проводила у листопаді 2017 року. Бралися до уваги 14 показників. Завдяки цим маркерам вдасться виявити тих представників Феміди,  реальний та задекларований спосіб життя яких потребує детальної перевірки.

- Про статки суддів ходить чимало чуток та домислів. Втім, раніше ніхто не робив реальну аналітичну картину офіційних статків представників Феміди. Тому під час дослідження електронних декларацій всіх суддів в Рівненській області нам самим було цікаво, якими будуть результати – бідують судді чи «жирують»…  Як виявилось, за рівнем статків рівняти всіх суддів під одну гребінку точно не варто. Адже чимало суддів та їхні родини не мають високих доходів, елітної нерухомості, дорогих авто. В той же час є каста суддів, добробут яких не викликає сумнівів. За рівнем статків вони легко можуть дати фору представникам середнього бізнесу. В основному, власниками багатьох квартир і земельних ділянок, авто преміум-класу є голови суддів та судді обласних судів. Найбільше заможних суддів у господарському суді Рівненської області та апеляційному господарському суді. Натомість районні судді статками не розбалувані.

 

Під час другого етапу проекту активісти проведуть детальну перевірку відповідності реального та задекларованого способу життя суддів, декларації яких викликають найбільше сумнівів. Такі декларації будуть проходити детальну перевірку шляхом проведення розслідування. Таким чином аналізуватиметься вся інформація стосовно підозрюваного посадовця чи судді, їх родичів, електронні декларації.

Кожне дослідження також включатиме елементи репортажу з виявлених сумнівних об’єктів нерухомості, які прямо чи опосередковано належать декларантам, інтерв’ю з ними, де судді матимуть можливість пояснити свої декларації та невідповідності в них.

Виявлені порушення оприлюднені для усіх ЗМІ та громадських об’єднань регіону під час прес-конференцій.  Інформація про порушення буде передана до НАЗК та НАБУ, а учасники проекту контролюватимуть проведення перевірки оприлюднених фактів цими антикорупційними органами.

Про факти невідповідності реального та задекларованого способу життя суддів та правоохоронців мешканці Рівненської області можуть повідомити активістів ГО «АКМ» за телефоном: +380689496414, e-mail: akmrivneua@gmail.com або на сторінку у Facebook.

0
Наука і технології # декларація # судді
Найцікавіші матеріали
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі
Пташки для понтонно-мостового полку передали депутати Рівного
0
Читати далі
Для відновлення лікарень Рівненщини виділять понад 800 млн грн
0
Читати далі
США передали Україні зброю, конфісковану в Ірану
0
Читати далі