Лідер опозиції у Рівному знає як позбутися черг у садочках

Лідер опозиції у Рівному знає як позбутися черг у садочках
2
Лідер опозиції у Рівному знає як позбутися черг у садочках

Так званий "Бейбі-бум" крокує Рівненщиною. І у дитячих садочках місць - усе менше, а міська влада схоже не може ефективно вирішити цю проблему. Батьки записують дітей у чергу від народження і змушені очікувати роками, адже у електронному реєстрі станом на сьогодні налічується близько 8 тисяч осіб.

Про це розповів лідер опозиції у Рівненській міській раді Роман Стасюк презентуючи свій план виходу з цієї кризи. 

За його словами  провівши власний глибинний аналіз і з залученням експертів, опозиція у Рівненській міській раді напрацювала заходи, які дозволять вже у найближчій перспективі створити додатково до тисячі місць у дитсадках Рівного.

 

"Працювали ми над цим питанням декілька місяців з юристами та економістами. Вивчали ситуацію взагалі по стану забезпечення дітей у дитячих садочках. На сьогоднішній день вивчили ситуацію повністю й маємо свій план вирішення даної проблеми. Перше хочу наголосити, що міський голова єдиний в міській раді, хто голосував проти виділення коштів на апеляцію по садку на Коновальця. Це його рішення, могло коштувати громаді додаткових 9 мільйонів гривень з бюджету. Я вбачаю у цьому злочин й звертаюсь до правоохоронних органів, щоб вони дали оцінку діям міського голови. По-друге, ми відвідали дитячі садочки, вивчили скільки коштує утримання однієї дитини на рік. Розбіжність в утриманні просто колосальна, від 17 до 65 тисяч гривень. Це свідчить про неефективність управлінських рішень чинною владною у місті командою.

Що стосується конкретних кроків і рішень влади. То, тільки вдумайтесь. Я, як лідер опозиції, свого часу підготував проект звернення до обласної ради з проханням передати місту приміщення колишнього дитсадка на вулиці Дубенській, 64. Це рішення провладна більшість на чолі з Хомком не підтримала.

Наступна моя ініціатива відновити роботу садочка на вулиці Дубенській 71а, теж, не була підтримана міською владою. Хоча, пізніше, з таким же рішенням виступив сам Хомко. Навіть, ніби, виготовили проект на цей дитсадок, але немає звідки підключити опалення. Тобто, кричуща непрофесійність! Прокукурікали, що відновлють роботу дитсадка, але не можуть знайти адекватного рішення для звичайної інженерної задачі. Ми за допомогою наших експертів цю проблему готові розв’язати. Між іншим цей проект, відповідно до плану опозиції, можна теж подати на фінансування з Державного фонду регіонального розвитку". - розповів Роман Стасюк.

Як зазначив депутат, загалом у Рівному можна відбудувати 4 повноцінні садочки.

"Ще один дитячий садочок у якому просто поховали мільйони бюджетних коштів це “Вишенька”, що на вулиці Соборній. Могли зробити повноцінний садочок, але взяли і зробили тільки половину. Це просто злочин. Утримання однієї дитини у такому садку обійдеться бюджету у космічну суму. Крім того, друга половина приміщення, яке могло бути використане з користю для справи, чиновники довели до руйнації.

 

 

І нарешті, дитячий садок на Коновальця. Тут, маразм досяг свого апогею. Міський голова, який особисто погоджує всі проекти, вирішив попіаритись і під прикриттям консультацій з групою мам, що потенційно мають віддати туди своїх дітей, забажав додати у проект зимовий сад з басейном. Піар чистої води, розрахований на те, що можна буде спекулювати на темі дітей у наступній виборчій кампанії.

З нашої точки зору, головне завдання, зараз, це створити максимальну кількість місць у дитячих садках, аби максимально зменшити кількість людей у так званій електронній черзі на місце у дитсадках.

А тут, проект вартістю 130 мільйонів гривень і левова частка цих грошей піде не на організацію роботи дошкільних груп, а на оранжерею з басейном і інші забаганки мера. Я пропонував, свою участь у комісії з коригування проекту і готовий був залучити своїм коштом найкращих спеціалістів, але якими б конструктивними не були пропозиції, якщо вони виходять від опозиції, владою міста вони неодмінно відкидаються". - підкреслив лідер опозиції. "Мені здається це хворі амбіції, справді відданий своїй справі міський голова мав би думати в першу сергу про добробут рівнян, мислити раціонально і комплексно, як добрий господар. Поки ж, ми бачимо лише самодурство і кричущий непрофесіоналізм. Очевидно, у своїх страхах позбутися крісла, Хомко остаточно втратив здоровий глузд. Тож опозиції доводиться апелювати до суспільства".

Якщо ж влада продовжуватиме бездумно викидати на вітер мільйони бюджетних коштів, Роман Стасюк, пообіцяв домагатися для Володимира Хомка і його команди кримінальної відповідальності за неефективне використання бюджетних коштів. Відповідні законодавчі зміни, він готовий внести на розгляд новообраного парламенту. 

2
Політика
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі