Лікаря-хабарника на Рівненщині визнали винним... і відпустили

Лікаря-хабарника на Рівненщині визнали винним... і відпустили
0
  • Лікаря-хабарника на Рівненщині визнали винним... і відпустили
  • Лікаря-хабарника на Рівненщині визнали винним... і відпустили

Ще у 2015 році працівниками СБУ було затримано за отримання хабара лікаря та працівника військкомату. Змовившись працівник військкомату з лікарем-отаринологом Рівненської обласної клінічної лікарні вимагали від призовника 600 доларів аби той міг "відкосити" від армії за станом здоров`я.

"Служба безпеки України спільно з міліцією затримала працівника Рівненського військкомату і лікаря військово-лікарської комісії, які систематично брали хабарі за надання допомоги в ухиленні від мобілізації", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що співробітник військового комісаріату підшукував "клієнтів", а лікар виносив рішення про непридатність до військової служби.

"Зловмисників взяли "на гарячому" під час отримання 600 доларів від мобілізованого за визнання непридатним до військової служби", - наголошується в повідомленні.

Чоловікові було обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту. Однак головний лікар медзакладу звернувся із клопотанням до суду не звільняти з роботи підозрюваного у злочині працівника, враховуючи професійний досвід лікаря та відсутність у районі фахівців в галузі отоларингології,- повідомляли ОГО.

Так, 01 липня 2015 року в період часу з 09 год. 56 хв. до 10 год. 05 хв. ОСОБА_1 перебуваючи у своєму службовому кабінеті за №3 підліткового відділення поліклініки Комунального закладу «Рівненська обласна клінічна лікарня» Рівненської обласної ради, одержав від ОСОБА_4 неправомірну вигоду в сумі 400 доларів США (згідно курсу Національного банку України становить 8600 гривень), наданих ОСОБА_3 за складання та видачу акту дослідження стану здоровя №6289 від 01 липня 2015 року, необхідного для вирішення питання про непридатність останнього до військової служби в Збройних Силах України.

     Після цього у вказаний день та місці ОСОБА_1 виготовив акт дослідження стану здоровя ОСОБА_5 за №6289 від 01 липня 2015 року якого приблизно об 11 год. 51 хв. разом з іншими медичними документами видав ОСОБА_4 з метою їх подальшої передачі для ОСОБА_3

Проте вину свою підозрюваний не визнавав:

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_1 свою вину в інкримінованому злочині не визнав. Суду пояснив, що він дійсно знав ОСОБА_4, як працівника Дубровицького військкомату і дійсно в останніх числах червня мав з ним розмову в обласному пункті призовників Рівненського ОВК, де ОСОБА_4 цікавився можливістю складання акту про непридатність ОСОБА_3 до військової служби. Однак, жодних вимог чи пропозицій на отримання коштів від ОСОБА_4 він не ставив і ніяких жестів з цього приводу не робив. 30 червня 2015 року він дійсно мав розмову з ОСОБА_4 по телефону в ході якої лише повідомив останньому про те, що він буде на роботі 01 липня 2015 року в звичайному робочому режимі.

     01 липня 2015 року в своєму службовому кабінеті він обстежив призовника ОСОБА_3, дослідив надані йому ним медичні документи та встановив діагноз, який є правильним і надає підстави для складання акту про непридатність ОСОБА_3 до військової служби в звязку з перенесеними операціями. При цьому, він кілька разів виходив з робочого кабінету і не бачив, як ОСОБА_4 поклав конверт з грішми в шухляду його робочого стола. Ні про яке отримання незаконної винагород за свої дії від ОСОБА_4 чи ОСОБА_3 він з ним не домовлявся і не мав наміру її отримувати.

Докази виявились "залізними":

Обставини вчинення злочину ОСОБА_1 підтверджуються протоколами вручення грошових коштів ОСОБА_3, та протоколами про результатом контролю за вчиненням злочину від 30 червня 2015 року, 01 липня 2015 року, протоколом огляду грошових коштів в сумі 400 доларів США та речовими доказами грошовими коштами в сумі 200 та 400 доларів США, які оглянуті в судовому засіданні.

Тому 22 грудня 2017 року суд визнав хабарника винним і призначив 2 роки позбавлення волі і тут же його відпустив з іспитовим строком:

 

Відтак лікар лишається на своєму робочому місці, хоч і вчинив злочин. Покаранням можна вважати стягнені на користь державі експертні дослідження, що обійшлися отаринологу в близько 8 тисяч гривень.

 

0
Наука і технології # РОКЛ
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі