Усі військовослужбовці Рівненщини пройдуть поглиблене обстеження

Усі військовослужбовці Рівненщини пройдуть поглиблене обстеження
0
Усі військовослужбовці Рівненщини пройдуть поглиблене обстеження

За наказом Головнокомандуючого впродовж жовтня-листопада усі категорії військовослужбовців пройдуть щорічне поглиблене медичне обстеження. Такі ж заходи буде здійснено за участю виїзних військово-лікарських комісій в Дубенському та Сарненському гарнізонах. Загальна кількість обстежуваних складе декілька тисяч захисників України.

Натомість, быйцы що нині воюють на Сході України після повернення обов`язково пройдуть "диспансеризацію".

– Окрім того, впродовж року наші медичні спеціалісти проводять пацієнтам планове лікування хронічних захворювань, а також дають направлення у реабілітаційні відділення санаторіїв Міністерства оборони України для санаторно-курортного лікування. За минулий та цей рік ми суттєво наростили показники за цим напрямком, – наголосив офіцер.

Також він зазначив, що у мирний час значна увага приділялася, здебільшого, військовослужбовцям старшого віку, з метою забезпечення їхньої життєдіяльності та працездатності, а з 2014 року – до цієї умовної групи пацієнтів додався суттєвий відсоток молодших за віком військовослужбовців – учасників бойових дій на сході України.

– Це реалії сьогодення і саме тому в стислі терміни у військових медичних закладах було налагоджено дієву систему повернення до строю наших військових, які отримали поранення, травми та захворіли під час виконання завдань за призначенням в районі проведення ООС (АТО). Її важливою складовою є остаточне відновлення, що відбувається на базі центрів медичної реабілітації та санаторного лікування оборонного відомства.

Нині успішно функціонують 6 військових санаторіїв з безкоштовним проживанням та харчуванням. З них чотири круглорічні – в Пущі Водиці, Хмільнику, Трускавці, Вінниці та два сезонні – в Затоці та Приморську. Повний курс відновлення триває від 14 до 21 дня залежно від патології хвороби.

Варто додати, що за минулий рік з Рівненського військового госпіталю після лікування на реабілітацію до військових санаторіїв було направлено близько 100 військовослужбовців. З початку цього року таку можливість вже отримали більше 170 військових.

Прес-офіцер Міністерства оборони України в Рівненській області підполковник Віктор Шубец

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі