Лісівники насадили по 45 дерев на кожного жителя Рівненщини

Лісівники насадили по 45 дерев на кожного жителя Рівненщини
0
Лісівники насадили по 45 дерев на кожного жителя Рівненщини

Швидка і раптово тепла весняна погода не завадила працівникам лісівникам Рівненщини оперативно та якісно провести весняну лісокультурну кампанію - посадити майже 3,8тис га лісових культур. А це майже 45 млн. шт. сіянців, тобто по 45 маленьких дерев на кожного мешканця Рівненської області. Також в Сарненському та Острозькому районах створено 20 га нових лісів, на площах, де лісу раніше не було.

Найбільші об’єми робіт виконали лісівники Сарненського, Клесівського, Соснівського, Березнівського, Рокитнівського лісгоспів. Загалом же, всі лісогосподарські підприємств за весну перевиконали річний план з посадки лісових культур. Заліснювали переважно зруби 2017 року, а також І кварталу вже цього року, де оперативно провели підготовку ґрунту для посадки.

Традиційно 21 березня – у Міжнародний день лісу розпочалася щорічна Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу в твоїх руках», яка тривала до 21 квітня – Дня довкілля. У рамках її проведення різні тематичні заходи відбулися в усіх лісогосподарських підприємствах області. Спершу, коли ще погода не дозволяли проводити посадку, лісівники спілкувалися з учнями на еколого-просвітницьких заняттях та проводили конкурси для вихованців учнівських лісництв, як то «Будиночок для пернатих друзів» та інші. А як тільки дозволила погода лісівники запросили всіх охочих до лісу на посадку.

Посадка лісу в ДП "Клеванський лісгосп" об’єднала вихованців місцевого учнівського лісництва, пластунів, активістів зі Спілки велосипедистів Рівненщини та чиновників. На ділянці лісу, де у минулому році через всихання соснових насаджень була проведена суцільна санітарна рубка, всі разом садили маленькі дуби, сосни та модрини. Гарну справу підтримали голова Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Муляренко та голова Рівненської райдержадміністрації Володимир Пилипчук.

Вихованці Костянтинівського учнівського лісництва ДП «Сарненський лісгосп» - активні помічники лісівників. Щороку навесні вони, не менш вправно ніж дорослі, займаються посадкою лісових культур. У рамках Акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» вони разом з головою Рівненської обласної ради Олександром Данильчуком, головою Сарненської райдержадміністрації Ярославом Яковчуком та головою райради Русланом Серпеніновим впорядковували територію та садили ліс в урочищі Тріщава.

Працівники ДП «Рівненське лісове господарство» активно взяли участь у Всеукраїнській акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». В Корецькому лісництві лісгоспу відбулось висаджування сіянців лісових культур, до якого долучились також представники місцевої влади, депутати різних рівнів, ветерани лісового господарства, школярі.

Лісівникам ДП «Висоцький лісгосп» садити лісові культури навесні допомагали учні Велюнської ЗОШ. У Більському лісництві юні лісівники посадили 1,9 га лісових культур. Долучилися до Акції « Майбутнє лісу в твоїх руках» колективи Миляцької, Жаденської шкіл, працівники Миляцької ОТГ. Після проведеного інструктажу лісовою охороною, пліч-о-пліч, вдовж підготовлених рядків для посадки, стали учні, вчителі, держслужбовці. Дружно посадили ліс в Жаденському лісництві урочищах « Вгурне », « Під ялинками» на площі 4,9 га.

У рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» в Малуському лісництві ДП «Березнівський лісгосп» посадку лісових культур провели за участі апарату контори лісгоспу та лісничих лісництв.

До посадки лісу у Дубровицькому лісництві ДП «Дубровицький лісгосп» долучилися учні та вчителі Дубровицького НВК “Ліцей-школа”, а також голова Дубровицької районної ради Кухарець М.М. і перший заступник голови райдержадміністрації. Усі разом спільно з працівниками лісгоспу та директором підприємства Віталієм Петренком на підготовлених площах, висаджували сіянці сосни і саджанці берези.

До речі, цьогоріч традиційна акція «Майбутнє лісу в твоїх руках» проходить під гаслом «Ліси і населені пункти». Лісівники ДП "Клеванський лісгосп" та Рівненська обласна організація Товариства лісівників України підтримали ініціативу громад сіл Грушвиця та Омеляна, що у Рівненському районі, і допомогти впорядкувати території у населених пунктах. Усім разом: лісівники, місцеві мешканці та школярі садили парки поблизу дитячих майданчиків. У Грушвиці територію прикрашають берези, вільхи, клени, ясени і катальпи, натомість в Омеляні навколо майданчика тепер ростуть туї та ялівець.

Новий парк заклали мешканці Бокіймівської ОТГ спільно з лісівниками ДП «Млинівський лісгосп» та за підтримки Рівненської обласної організації Товариства лісівників України. Окрім місцевих мешканців, гарну справу підтримали вихованці Вовковиївського учнівського лісництва, заступник голови Рівненської облдержадміністрації Світлана Богатирчук-Кривко, голова Млинівської райдержадміністрації Петро Рухер.

І це лише частина того, що за місяць зробили лісівники спільно з усіма охочими долучитися до благородної справи – посадки лісів. Приємно, що цьогоріч чи не вперше громадян самі виступали з ініціативою і зверталися до лісівників з пропозиціями посадити своє дерево. 

- Щороку про Акцію «Майбутнє лісу в твоїх руках» дізнається все більше громадян і, найважливіше, дітей за якими, власне, наше спільне майбутнє! Дякую всім, хто долучився до посадки лісу, парків, скверів. Щиро дякую землякам – від школярів до керівників нашої області, від освітян до тимчасово незайнятих земляків, від дітей до людей поважного віку, які дружньо долучилися до посадки лісу. Ми всі були як одна команда, ми всі були людьми, які робили гарну справу для наступних поколінь. Окреме велике спасибі всім моїм колегам. Як завжди, ви на відмінно справилися з поставленими завданнями! Приємно вражений прекрасним настроєм усіх учасників Акції – бажанням робити землю кращою!, - зазначив начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович. 

0
Найцікавіші матеріали
Чоловічі кеди для активного міського життя
0
Читати далі
На Рівненщині планують створити інфекційну лікарню
0
Читати далі
У Рівненському районі водій злетів у кювет і загинув
0
Читати далі
Понад 5,5 тисяч школярів Рівненщини взяли участь у другому етапі «Шкільних ліг»
0
Читати далі
На Рівненщині формують фонд житла для вимушених переселенців
0
Читати далі
На Рівненщині двоє чоловіків, перебуваючи у СІЗО, вчиняли шахрайські дії
0
Читати далі
Зеленський підписав закон про лобізм
0
Читати далі
Українці почали читати суттєво більше
0
Читати далі
У Рівненській ОДА вивчали доцільність публічних закупівель
0
Читати далі