Ні почати, ні закінчити: чому влада Рівненщини не змогла побудувати школу в Цепцевичах за 73 мільйони гривень?

Ні почати, ні закінчити: чому влада Рівненщини не змогла побудувати школу в Цепцевичах за 73 мільйони гривень?
0
Ні почати, ні закінчити: чому влада Рівненщини не змогла побудувати школу в Цепцевичах за 73 мільйони гривень?

Село Цепцевичі, що на Сарненщині мають чим пишатись. Вони мають найбільшу народжуваність в Україні. Проте, вчитись дітям ніде. У селі єдина старенька школа, що перевантажена учнями. Діти навчаються в декілька змін й подекуди уроки закінчуються майже о 21:00. Приміщення ледь не аварійне і потребує постійного ремонту. Та найжахливіше це те, що школа розрахована на 240 дітей, а учнів навчається 675. Уроки проводять в коридорах. Чому ж чиновники так довго не бачили проблеми й чого чекати цього року?

Ще на початку минулого року з будівництвом пішло "не ладне". Для того аби побудувати школу потрібно спочатку виготовити проектно-кошторисну документацію. Вона включає всі роботи, матеріали, плани і необхідні витрати. І повинна бути розробленою за усіма необхідними нормами. Так от, гроші на її виготовлення знайшли, фірмі що її робить - виділили, а вона затягувала справу. Лишень у березні документацію затвердили та приблизна сума будівництва склала майже 80 000 000 гривень.

Після цього оголошується тендер на сайті Прозоро й укладають договір з тою фірмою, котра погоджується виконати роботи дешевше. Так, після оголошення подалося дві фірми. Одна з них запропонувала збудувати школу за майже 79 000 000 грн, а інша шокувала нереально низькою пропозицією у 42 000 000 грн.

 

Це безумовно здивувало всіх, а екс-голова Рівнеоблради Микола Драганчук говорив про те, що це нереально. Так воно і виявилось. Фірма "Західметал" розірвала договір збудувавши лише котельню. 

 

 

"В силу певних обставин "Західметал" відмовились будувати цей проект. Вони взялися з найлегшого - котельню, а потім зрозуміли, що далі не зможуть. Тендерний комітет вже займається оголошенням нового конкурсу." - коментує Ярослав Мазярчук, директор департаменту будівництва та архітектури Рівненської ОДА.

Вчора на бюджетній комісії Рівнеоблради на будівництво школи було виділено 1 000 000 грн. Заслуга це депутатки Рівнеоблради Людмили Мариніної. Вона чудово знає, що ці кошти вкрай необхідні, адже жінка є директором маленької сільської школи в селі Цепцевичі. Саме вона просила і переконувала усіх депутатів бюджетної комісії в необхідності хоч такого невеликого внеску для зрушення будівництва:

 

 

"Це лише початок. Я докладаю максимум зусиль і вірю, що наші діти незабаром підуть в нову школу. Також я слідкую за можливістю отримати кошти з ДФРР. Конкурсна комісія високо оцінила цей проект. Моя основна задача, це виправдати довіру людей і я буду виборювати можливості для розвитку нашого краю" - коментує п. Людмила.

Кошти на школу помаленьку "збігаються" та найпевніше, саме через активну позицію щодо цього будівництва Людмила Мариніна поплатиться партійністю у ВО "Батьківщина". 

Нагадаємо, на останній сесії Рівнеоблради було змінено більшість. Очільника облради від ВО "Батьківщина" Миколу Драганчука депутати звільнили й обрали нового - представника "БПП" Олександра Данильчука. За обрання партійного "опонента" голосували два представники від "Батьківщини". Це Владислав Сухляк та Людмила Мариніна. Не голосувавши як усі інші колеги по партії Людмила Мариніна мала серйозний ризик - не отримати ні копійки для свого округу. Як це сталося з її колегами "Батьківщинівцями". Проте, таку непокору "партійному одноголоссю" заради людей не оцінили керівництво обласного осередку "Батьківщини" і вже на найближчій сесії планують виключити з партії Людмилу Мариніну та Владислава Сухляка.

 

Проте, незалежно від партійностей, паперової тяганини та політичних інтриг - надважливо пам`ятати: діти не повинні страждати навчаючись в коридорах до 21 години вечора. І варто докласти максимум зусиль аби червона стрічка відкриття школи замайоріла і в Цепцевичах.


Фото особиста сторінка ФБ, скріни відео Рівне НК.

 

0
Політика Наука і технології # Цепцевичі # Людмила Мариніна # Будівництво школи
Найцікавіші матеріали
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі