Майже чотири тисячі рівнян перехворіло на кір у Рівненській області

Майже чотири тисячі рівнян перехворіло на кір у Рівненській області
0
Майже чотири тисячі рівнян перехворіло на кір у Рівненській області

За 8 місяців 2019 року у Рівненській області зареєстровано 3956 випадків захворювання на кір, що склало 341,2 випадки на 100 тисяч населення. Це у 3,8 разів більше ніж за аналогічний період минулого року.

Серед захворілих 2695 (68%) дітей. Рівень захворюваності є одним з найвищих в Україні. Найбільш ураженою віковою групою є 5-9 років. Показник захворюваності склав 1264,8 випадків на 100 тисяч дітей даної вікової групи.


Кір реєструються у всіх адміністративних територіях області. Найвища захворюваність у Рівненському (845,9 вип. на 100 тис. нас.), Гощанському (614,8) та Радивилівському (574,5) районах.


Протягом літніх місяців захворюваність на кір суттєво знизилась. Найменше хворих зареєстровано протягом серпня, коли захворіло 30 людей з них 18 дітей. За перший тиждень вересня в області захворіло 9 осіб, з них 6 дітей. Однак незабаром кількість хворих може зрости.
Слід пам’ятати, що кір – підступна хвороба. На 1000 випадків захворювання 1 закінчується летально. Але летальність – не єдиний грізний наслідок кору. Майже у 30% перехворілих можуть розвинутись такі важкі ускладнення, як міокардит, сліпота, енцефаліт (який в свою чергу, навіть не дивлячись на своєчасне лікування, може дати довічні ускладнення у вигляді різного роду неврологічних порушень), пневмонії (вона може закінчитися хронічним бронхітом).


Шанс уникнути таких наслідків є. Це зробити щеплення. Вакцина є у всіх лікувально-профілактичних закладах. Вакцина ефективна та безпечна. Після проведених щеплень КПК вакциною протягом 2018-2019 років в області не зареєстровано жодного ускладнення.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі