Мешканцю Вараша через несплату аліментів арештували квартиру

Мешканцю Вараша через несплату аліментів арештували квартиру
0
Мешканцю Вараша через несплату аліментів арештували квартиру

Державні виконавці допомогли отримати жительці Вараша 16,5 тисяч гривень заборгованих аліментів на утримання дитини. Такий борг виник у її колишнього чоловіка за кілька років несплати.

За словами державного виконавця Вараського міського відділу ДВС ГТУЮ у Рівненській області Мар’яни Завгородньої, на виклики боржник не реагував. Відтак на його квартиру і банківський рахунок наклали арешт.

– Пізніше були виявлені кошти на його іншому банківському рахунку. То ж з нього деякий час і стягувалися гроші. Але попередній борг все одно залишався, – розповідає Мар’яна Завгородня. – На сьогодні дитина, на утримання якої сплачувалися аліменти, вже досягла повноліття. Утім ми продовжували працювати по цьому провадженню. Нещодавно пояснили жінці, що вона може звернутися до органів досудового розслідування щодо порушення кримінальної справи за несплату боргу з виплати аліментів. На щастя, боржник таки усвідомив всю свою відповідальність та сплатив заборговані аліменти у повному обсязі. А арешти на квартиру та банківський рахунок були зняті.

Працівники Головного територіального управління юстиції в Рівненській області нагадують, що недобросовісних і безвідповідальних батьків, які не сплачують аліментів на утримання дітей, контролюють більш жорстко. За словами начальника Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Іванни Смачило, захист прав жінок і дітей є одним із ключових напрямків роботи в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!». Саме на це спрямований й законопроект щодо посилення відповідальності за несплату аліментів, який нещодавно підтримала Верховна Рада. Нововведення передбачають, зокрема, тимчасове позбавлення права керувати авто, заборону використання зброї та полювання, а також соціальні роботи для тих, хто не платить аліменти більше 6 місяців.

0
Наука і технології # аліменти
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі