Мешканець Вараша сплатив понад 50 тисяч боргу з аліментів

 Мешканець Вараша сплатив понад 50 тисяч боргу з аліментів
0
 Мешканець Вараша сплатив понад 50 тисяч боргу з аліментів

Понад 50 тисяч гривень аліментів заборгував мешканець Вараша станом на кінець квітня цього року. Як розповів начальник Вараського міського відділу ДВС Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Артур Семенюк, боржник сплачував мінімальну суму аліментів і робив це нерегулярно. Хоча, за словами стягувача, їздив за кордон, де неофіційно отримував дохід. На виклики державного виконавця чоловік не реагував.

- Відтак державний виконавець наклав арешт на все рухоме та нерухоме майно боржника, що належить йому на праві приватної власності, а також виніс щодо нього постанови про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України, у праві керування транспортними засобами, у праві користування зброєю та полювання, - розповідає Артур Семенюк. - Також стягувачу повідомили про можливість звернутись з письмовою заявою безпосередньо до відділу ДВС про порушення кримінальної справи стосовно боржника за
ст. 164 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати аліментів на утримання дітей).

Після отримання даних постанов боржник все-таки з’явився до відділу, де йому надали повний розрахунок боргу та роз’яснили наслідки несплати заборгованості з аліментів. У результаті чоловік сплатив свій борг в сумі 51484 гривень.

За словами начальника Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Миколи Станіщука, захист прав дітей є важливою складовою частиною загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!». В рамках цього проекту був розроблений другий пакет законодавчих ініціатив щодо посилення відповідальності злісних неплатників аліментів. Запропоновані новели є продовженням реалізації ініціативи Мін’юсту #ЧужихДітейНеБуває.

Зокрема, пропонується автоматично збільшувати розмір аліментів за їх несплату більше ніж протягом одного року на 20%, протягом двох років на 30% , трьох і більше років на 50%; запровадити систему автоматизованого арешту коштів боржників та заборону відчужувати власне майно; притягувати до кримінальної відповідальності осіб, які ухиляються від виконання суспільно корисних робіт.

0
Наука і технології # Рівненська юстиція
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі