У Рівному Міністр молоді та спорту похвалив будівництво спорткомлексу: "Рівне працює краще за Хмельницький"

У Рівному Міністр молоді та спорту похвалив будівництво спорткомлексу:
0
  • У Рівному Міністр молоді та спорту похвалив будівництво спорткомлексу: "Рівне працює краще за Хмельницький"
  • У Рівному Міністр молоді та спорту похвалив будівництво спорткомлексу: "Рівне працює краще за Хмельницький"

Сьогодні у Рівне завітав Міністр молоді та спорту України, представник політичної партії "Народний фронт" - Ігор Жданов. Він проінспектував будівництво нового спорткомлексу в Рівному на вулиці Макарова та інші об’єкти спортивної інфраструктури. Урядовець наголосив, що спорткомлекс - гарний приклад співпраці держави та місцевої влади з метою розбудови великих та сучасних спортивних об`єктів в Україні.

Високопосадовець розповів, що Рівненщина - це область, одна з передових, яка розвиває спорт, тому під час своєї приватної поїздки, він не міг не оглянути будівництво. Ігор Жданов, вважає, що разом, спільними зусиллями комплекс реально добудувати за 3 роки. Власне, поділився враженнями від побаченого: 

"У минулому році, була започаткована програма допомоги місцевим бюджетам, щодо спорту. В результаті конкурсу, Рівне отримало право на певні кошти, і я вам чесно скажу, що сьогодні Рівненська область - одна з передових. Тому що в інших областях окрім Хмельницьокї, хтось повідмовлявся, перехотів а хтось- передумав... А тут я бачу, що йде будівництво, й вже  використано приблизно 57 мільйонів гривень, загальний проект складає - 310 мільйонів гривень. Тут буде універсальний палац спорту, який я думаю, ми разом добудуємо за 3 роки. Слава Богу, в цьому році програма була й далі продовжена, 200 мільйонів гривень виділено на всю Україну, але ми будемо думати, як сюди надалі виділяти кошти, тому що, потрібно все зробити якомога швидше, а довгобуд - нікому не потрібний. Передбачається, що 50% фінансує держава, платники податків з держбюджету, а 50% - місцеві можливості" - розповів Міністр молоді та спорту України, представник політичної партії "Народний фронт" - Ігор Жданов."У мене приватна поїзка, я не у відрядженні, але не міг не заїхати сюди, подивитись, як використовуються кошти платників податків".

 Міністр зазначив - аби продовжувати будівництво на 2019 рік потрібно 60-70 мільйонів гривень.

Ігор Жданов розповів, що схожий спорткомплекс будується у Хмельницькому, але там зроблений значно  менший об`єм роботи.

 

Після огляду будівництва, Ігор Жданов відвідав стадіон "Авангард", де поспілкувався з міським головою Володимиром Хомком. Перші кошти на старт робіт по реконструкції стадіону планують виділити на сесії міської ради 14 березня. 

"Ми домовились, що на початку березня підпишемо меморандум про сприяння будівництва цього стадіону, до цих пір Міністерство надавало консультативну допомогу. Міська рада буде знаходити кошти, ми будемо по-можливості допомагати з державного фонду регіонального розвитку. Тут важко сказати скільки часу займуть роботи, але я думаю, що через 2 роки ми побачимо у Рівному новий легкоатлетичний та футбольний стадіон".- розповів Ігор Жданов.

Також ми поцікавились, чи є в іншіх областях України, подібні ситуації зі стадіонами, як у нашій. Урядовець розповів, що нині часто саме приватні інвестори беруться відбудовувати стадіони.
"Наприклад, відбудували й зробили гарний стадіон у Дніпрі, його повністю реконструювали. Знаю, що в інших містах багато будують саме приватні інвестори. У сусідньому Луцьку так відбудований стадіон. Тут є і бажання держави, людей будувати спортивну інфраструктуру" - підкреслив Ігор Жданов. 

На питання, чи зміна політичної обстановки може вплинути, Міністр відповів наступне:
"Зрозуміло, що зараз йдуть вибори, але ми не знаємо хто переможе. Навіть якщо я не буду міністром, буде наступник, в якого будуть спільні зі мною пріоритети. Але гарантувати цього також ніхто не може. З іншого боку, скасувати ті програми на розвиток спортивної інфраструктури буде вкрай складно, тому що люди не зрозуміють цього"- підсумував Міністр молоді та спорту України, представник політичної партії "Народний фронт" - Ігор Жданов.

 

0
# Рівне # Народний фронт # Ігор Жданов
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі