Місто-супутник АЕС на Рівненщині може залишитися без теплопостачання

Місто-супутник АЕС на Рівненщині може залишитися без теплопостачання
0
Місто-супутник АЕС на Рівненщині може залишитися без теплопостачання

Місто-супутник АЕС Вараш на Рівненщині може залишитися без теплопостачання. Причина в судовому позові до місцевого КМКП, яке постачає тепло в будинки, та звільнення його директора. Так  27 грудня 2017дрібний кредитор "АрмЕко" (обслуговує ліфти у Вараші, борг порядка 2млн грн) подав до суду на визнання банкрутом КМКП.

Ситуацію оприлюднив депутат Вараської міської ради Сергій Денега

- Екс-мер Вараша неодноразово називав Кузнецовське міське комунальне підприємство "трупом", і тепер схоже трупу роблять "вскритіє" поки всі святкують. Посеред зими, в опалювальний сезон комусь захотілося остаточно знищити єдиного ліцензованого постачальника тепла і води в нашому місті.

Пазл складається так...
1.27 грудня 2017дрібний кредитор "АрмЕко" (обслуговує ліфти у Вараші, борг порядка 2млн грн) подає до суду на визнання банкрутом КМКП.
2. Дуже оперативно вже другого січня 2018го суд виносить ухвалу по справі 918/930/17. 
3. 4го січня громадянин Анощенко, думаючи що він ще мер, видає "розпорядження" і "звільняє" дійючого директора КМКП.

З 12 січня підприємство обезголовлене і має наразі проблему з юристом, який би захищав інтереси підприємства в господарському суді.
15 січня може бути призначений арбітражний керуючий і розпочата процедуроа банкрутства. А що далі? Продаж КП?

п.с. Сьогодні відбулася колегія Вараської міської ради, на якій вирішено на 23 січня скликати чергову сесію. Основне питання прийняття бюджету 2018. 
Для детального розгляду основного кошторису міста "день депутата" вирішили розбити на три частини. Буду пропонувати закласти кошти для забезпечення погашення боргу перед цим хитрим дрібним кредитором. Думаю колеги-депутати підтримають.

Надзвичайний стан речей відбувається з нашим КМКП! Відсутність підтримки з боку команди Сергія Анощенка, їхній свідомий саботаж і непрофесійність призвели до кризової ситуації навколо комунального підприємства. Про це свідчать останні події – судовий позов від 2 січня 2018 р. ТОВ «АРМ-ЕКО» про порушення справи ПРО БАНКРУТСТВО КМКП, наявність якого Анощенко старанно приховує від громади міста, - обурюється Олександр Мензул. - Ми розробили реальний комплекс заходів порятунку підприємства, зокрема, - через понад рік серйозного протистояння з командою Анощенка, змогли прийняти Програму реструктуризації боргових зобов’язань КМКП. І навіть після цього замість того, щоб почати ефективно працювати, задіяти всі можливі варіанти та шукати нові шляхи виходу з кризи, екс-мер всіляко опирався та блокував рішення і пропозиції депутатів щодо урегулювання цієї ситуації. До речі, перші лоти з продажу майна комунального підприємства вже продані за демпінговими цінами. Про всяк випадок нагадую, що балансова вартість майна становила понад 1 мільярд гривень! І це саме те, що може бути «пущене з молотка». Але акцент хочеться зробити навіть не на цифрах, а на людських долях. На підприємстві працювало понад 800 людей! КМКП було другим працедавцем в місті після РАЕС. Про подальше майбутнє працівників та їхніх сімей ніхто не задумується! Про те, як може підірвати соціально-економічне положення міста різке збільшення безробіття, «легітимні» теж не думають. Між іншим, нагадую про їхні намагання суттєво скоротити освітян у ДНЗ та закрити школу №5 з усіма вчителями та учнями.

КМКП – це величезний ресурс нашого міста, яке будувалось роками і чималими зусиллями. Мені особисто дуже гірко спостерігати за тим, як все це цілеспрямовано знищують. І хто в цьому винен? Дуже непросто «прочитати» мотиви екс-мера і ко, які всіма своїми діями загострюють цю проблему.

Ми і раніше прагнули до збереження та відродження ефективної роботи комунального підприємства, тому і зараз я не сидітиму, склавши руки. Разом з депутатами найближчим часом узгодимо план дій та доведемо його до відома широкого кола людей.

Посилання до відповідної ухвали про порушення справи про банкрутство: https://opendatabot.com/…/71397010-9071a91c91ef2866d9e221d6…

0
Політика Наука і технології # Сергій Денега # Сергій Анощенко
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі