Будівельні війни: чому в день приїзду віце-прем'єра пікетували Рівненську ОДА

Будівельні війни: чому в день приїзду віце-прем'єра пікетували Рівненську ОДА
1
  • Будівельні війни: чому в день приїзду віце-прем'єра пікетували Рівненську ОДА
  • Будівельні війни: чому в день приїзду віце-прем'єра пікетували Рівненську ОДА
  • Будівельні війни: чому в день приїзду віце-прем'єра пікетували Рівненську ОДА

"Мічуда - хабарник", "Княза Володимира 108 - корупція", "2,5$ за 1 м.кв - кому?" - саме з такими гаслами сьогодні вийшли ветерани та учасники АТО разом з будівельниками на пікет до Рівненської ОДА, вимагаючи звільнення начальника ДАБІ у Рівненській області - Ігоря Мічуди.

Фактично з самого ранку й до 15:00 тривав мітинг.

Самі пікетувальники відмовились надавати будь-які коментарі, однак, з журналістами все ж погодився поспілкуватися голова Міжрайонної спілки атовців - Юрій Кірись. Він зазначив, що люди прийшли сюди не битись та сваритись, а для того аби вимагати звільнення начальника ДАБІ у Рівненській області. А також зазначив, що мітингувальники очікують на зустріч з міністром Генадієм Зубком.

Забудовник ЖК "На Щасливому" Роман Курис розповів, що цьогоріч ще не почали будувати жодної квартири, через незрозумілі "цифри", які потрібно сплачувати по декларації. 

Згодом, представники будівельних фірм та АТОвці таки зустрілися з Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадієм Зубком. Але зустріч була закритою і лише після її закінчення журналістам розповіли результат розмови. 

Як повідомив перший заступник голови ОДА Віталій Ундір, пана Романа і присутніх з ним людей - вислухали, та прийняли всі заяви з документами. На основі цих фактів буде проводитись перевірка, за результатами якої, будуть прийняті відповідні рішення.

Нашим журналістам, вдалось отримати коментар від Ігоря Мічуди, який нині знаходиться ще з середи на лікарняному, як повідомив - з гіпертонічним кризом. В свою чергу він обурений такими діями,вважає це - тиском на себе.

"Я знаю, що там були присутні мітингарі з Млинова, там де ставки, й незаконні будівництва на землях сільськогосподарського призначення, їх також варто перевірити.  Я так розумію й бачу, що відбувалось це під керівництвом спонсора. Бо бачив у медіа, що вже занесли притензії стосовно моїх дій та вручили їх владі. Я абсолютно це підтримую, але по-перше, у мене одне питання, чому  все відбувається саме тоді, коли я у лікарні, та коли голова Асоціації будівельників у відрядженні? А по-друге, чому до цього часу все не було висвітлено. - розповів Ігор Мічуда.- " Як на мене це все пов`язано однозначно з тим, що ДАБІ згідно чинного законодавства, скасувало містобудівні умови та обмеження забудовнику за оренду, "На Щасливому" -10 тис м2, а саме 9420 м2. Таким чином я вважаю такі дії тиском на себе.  Сьогодні, побачивши цю ситуацію з лікарняного ліжка, я з листами від себе, звернувся у Нацполіцію, до Голови ОДА, до заступника та голови Держбудінспекції, аби перевірити ці дії, і надати їм належну законну оцінку.

У 2006 році, Асоціацію будівельників заснував - я, але з 2015 року, я до неї немаю жодного відношення і підтвердженням цього є відповідні документи, але хлопці трактують це тим, що мабуть, у Єдиному реєстрі, чомусь мене не викреслюють. 

Я завжди є і був за будівництво, тільки аби зібрані були всі будівельники, які мають питання з ДАБІ. Звільнивши навіть Мічуду, вони не розуміють одного, що це - державний орган, який буде надалі виконувати свої функції покладені Державою".

1
Політика Наука і технології
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі