Автомобільний колапс на рівненській митниці : "євробляхарі" стали заручниками примусових "благодійних" внесків

Автомобільний колапс на рівненській митниці :
1
Автомобільний колапс на рівненській митниці : "євробляхарі" стали заручниками  примусових "благодійних" внесків

На території Рівненської митниці автомобільний колапс. Митний пост на вулиці Млинівській переповнений автівками на іноземній реєстрації, які чекають розмитнення, але через те, що водії стали заручниками "благодійних внесків" невідомо, коли  настане той самий момент "ікс". Водії впевнені, що під приводом "добровільного внеску" з них вимагають шалену додаткову сплату коштів. 

 

 

Як розповів представник брокерської компанії "ТОВ ПЕЛІКАН -ПРО" Володимир Питель, митники примусово вимагають у водіїв сплачувати додаткові кошти за розмитнення, а у разі відмови автівку - не розмитнюють. Так званий "благодійний внесок" 8500 грн:

" За ініціативою уряду та  Президента України, були прийняті зміни до законодавства, які вступили у силу з 25 листопада. Дві основні цілі прийняття законів : 1- головна, надати можливість громадянам за доступні кошти придбати автівку, 2 - значні надходження до бюджету. Усім відомо, що для автівок з іноземною реєстрацією у разі порушень існує штраф - 8500 грн. Сьогодні працівники Рівненської митниці вимагають сплачувати водіїв цей штраф у всіх випадках, незалежно, порушили ви митний режим чи ні. Називаючи дану сплату - благодійним внеском. А у разі відмови, ваше авто просто не розмитнюють. Автоматично ваш автомобіль стає на 300 доларів дорожчий. Людей ставлять у скрутне становище",- коментує пан Володимир.

Однак в митниці пояснюють, якщо в людини є порушення терміну вивезення або транзиту, то згідно статті митного кодексу, має бути складений протокол про порушення митних правил, якій передбачає штраф 8500 грн. Таке порушення повинне розглядатись у суді. У ДФС визначити платити штраф без протоколу і тим самим спростити термін розмитнення авітвок. 

Але, як виявилось у Рівненській митниці не лише вимагають з кожного "благодійні внески", але й самостійно визначають вартість розмитнення автомобілів:

"Через декілька днів митниця пішла ще далі, вони стали самостійно визначати вартість розмитнення автомобілів. Єдиний документ для визначення митної вартості - рахунок - фактура. Але сьогодні на митниці у всіх випадках самостійно визначають вартість автівки, цифри вартості відрізняються щонайменше у 2 рази. Прикладом, якщо ваша автівка коштує 4200 євро, то митниця визначає це, як 7200 євро", - зазначив Володимир Питель.

Таким чином вартість автівок завищують не лише у два рази, а буває у три й навіть більше разів. 

 

 

Брокери обурюються, адже відмовами та благодійними внесками не обійшлось. Рівненська митниця, починаючи з 5 грудня  не відображає у базі своїй базі даних подані електронні декларації: "Законом чітко передбачено, що у митниці можуть відмовити у прийнятті декларацій, відмовити у митному оформленні, але реєструвати їх вони просто - зобов`язані".

Також брокери будуть оскаржувати дії та рішення Рівненської митниці у Кабінеті Міністрів України. 

 

Директор "ТОВ ПЕЛІКАН- ПРО"  Катерина Яковчик підкреслила, що наразі митниця просто переповнена автомобілями:

"Нічого не оформлюється, за тиждень оформили 20 одиниць, люди хочуть під`їхати, оформитись, але ми не можемо їх проконсультувати, адже у нас лежить 80 одиниць документів на опрацювання. Митниця не приймає декларації, нам приходять відмови, тому що є така специфіка, як зміна курсу на кожен день. І такі ситуації щоразу повторюються. Багатьом людям ми вимушені відмовляти, через те, що ми фізично не справимось, великий потік людей, вони хочуть розмитнюватись, але наразі немає такої можливості". 

 


До слова, за інформацією компанії, подібна складна ситуація з митницями склалася у всьому Західному регіоні України. 

Отримати коментар в.о начальника Рівненської митниці Івана Іванова стосовно усіх платежів які додатково нараховують, наразі не вдалося. 

 

1
Наука і технології # Рівненська митниця # розмитнення автомобіля Рівне # Іван Іванов # АВТО ЄВРО СИЛА # бляхарі
Найцікавіші матеріали
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі
У мережі вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2 — у роковини катастрофи на ЧАЕС
0
Читати далі
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом
0
Читати далі
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
Час Future Perfect Continuous в англійській мові: що потрібно про нього знати
0
Читати далі
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
Перепливли річку, щоб повернутися в Україну: прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону 
0
Читати далі
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі