"Митний експеримент" ремонтує дороги Рівненщини

0
  • "Митний експеримент" ремонтує дороги Рівненщини
  • "Митний експеримент" ремонтує дороги Рівненщини

В результаті реалізації митного експерименту на казначейські рахунки Рівненської області вже надійшло майже 205 мільйонів гривень

Ці кошти будуть використані на дорогу Рівне-Сарни, перший відрізок якої уже розпочали ремонтувати.

Тож голова Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Муляренко спільно з керівником обласної служби автомобільних доріг Петро Вдовиченко проінспектували перебіг ремонту цієї ділянки.

За словами Олексія Муляренка, цьогоріч область планує витратити більше півмільярда гривень для ремонту доріг. Левова частка цих коштів має надійти в результаті перевиконання плану митних зборів Рівненської митниці. Усі ці кошти, а це близько 300 мільйонів гривень, планують використати на ремонт дороги Рівне-Сарни та Рівне-Острог.

«Як і планували, першочергово кошти від митного експерименту підуть на ремонт траси Городище-Рівне-Староконстянтинів. Ця ділянка є для нас пріоритетною, адже за день нею проїжджають тисячі автомобілістів», - зазначив Олексій Муляренко.

Як розповів очільник області, за кошти від митного експерименту планується відремонтувати майже 50 кілометрів дороги. Усі ділянки розбиті на сім частин, по кожній з них проводиться окремий конкурс. Тож наразі відбувся тендер на ремонт першої з цих ділянок протяжністю 7,3 км від «житинського кільця» в напрямку Костополя та розпочався ремонт дороги.

Разом з цим, голова адміністрації наголосив на важливості не лише вчасного проведення ремонту, але й контролю за якістю робіт, які проводять підрядники. Саме тому, за дорученням Олексія Муляренка, окрім перевіряючих інстанцій служби автомобільних доріг до перевірки залучатимуться й фахівці державної архітектурної інспекції.

«Важливо не лише відремонтувати дороги, але й проконтролювати їх якість. Адже вартість дорожного полотна є високою, а фірми-підрядники дають на свої роботи лише 3 роки гарантії. Тож для того, щоб відремонтовані дороги служили довше я і доручив службі автомобільних доріг спільно з представниками ДАБІ посилити контроль за цим процесом», - резюмував голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

 

0
# Рівненщина # ремонт дороги # митний експеримент
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі