Музей рівненського енерговелета стає туристичним відкриттям для європейців

Музей рівненського енерговелета стає туристичним відкриттям для європейців
0
Музей рівненського енерговелета стає туристичним відкриттям для європейців

Інформаційний центр Рівненської АЕС стає справжнім туристичним відкриттям для європейців – гостей міста-супутника найпотужнішого підприємства Рівненщини.

Побувати у місці, де розташована атомна електростанція і не дізнатись про роботу та історію сучасного енерговелета, напевне, недопустима помилка для затятого туриста. Відтак, Рівненська АЕС стає привабливим туристичним об’єктом не лише для українських, а й іноземних мандрівників. Дедалі частіше пізнати принципи роботи діючого енергетичного підприємства та історичні підвалини створення ядерного об’єкту прагнуть гості з Польщі, Німеччини, Італії, Франції, США, Аргентини та інших країн світу. Незмінним пунктом місто-супутник РАЕС залишається й на карті українців під час їхньої подорожі північно-західною Україною.

Нещодавно інформаційний центр Рівненської АЕС «Полісся» відвідали представники Спілки польського харцерства «ZHP» в Україні. Діти та дорослі – члени харцерського загону «Волинь» з міста Здолбунів (Рівненської області) зупинились у молодіжному центрі українсько-польської співпраці «Центр Діалогу Костюхнівка» (Маневицький район Волинської області), де молодь дбає про збереження культурних надбань обох народів. Спеціалісти інформаційного центру РАЕС традиційно співпрацюють з керівництвом Костюхнівського центру, щороку організовуючи насичені екскурсійні програми для гостей Полісся.

Попередниками українських харцерів виступили близько двадцяти польських школярів, представників «ZHP», які в рамках свого візиту також відвідали музей Рівненської АЕС. Як зазначила гостя інформцентру РАЕС, інструктор юних харцерів м. Здолбунів Алла Семенюк, літні дитячі табори на території Костюхнівського центру проходять щороку та щоразу українська та польська учнівська молодь здійснює візит до міста-супутника РАЕС, щоб пізнати історію поліського краю та зануритися в захоплюючий світ атомної енергетики. Закохатися у мирний атом іноземним гостям інформцентру РАЕС «Полісся» допомагають реалістичні макети енергоблоків з реакторами ВВЕР-440 та ВВЕР-1000, які дозволяють простежити повний цикл виробництва електроенергії, а також віртуальна екскурсія електростанцією, яка дає унікальну можливість «пройтися» машинним залом турбінного відділення, центральним залом реакторного відділення та «побувати» на блочному щиті керування енергоблоку №3.

Щороку спеціалісти інформаційного та навчально-тренувального центрів Рівненської АЕС радо приймають закордонних й українських гостей, організовуючи для них насичені екскурсійні програми. Лише за перше півріччя 2017 року інформаційний центр «Полісся» відвідало близько 4 тисяч осіб, більша частина з яких спраглі до знань школярі. Екскурсія в інформцентр є повністю безкоштовною та відтворює справжню атмосферу виробництва електроенергії на атомній електростанції, а також дарує яскраві емоції та незабутні враження усім його відвідувачам.

 

 

0
# Рівненщина # РАЕС
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі