На кордоні з Польщею мітингувальники заблокували три дороги через податкові зміни

На кордоні з Польщею мітингувальники заблокували три дороги через податкові зміни
0
На кордоні з Польщею мітингувальники заблокували три дороги через податкові зміни

У Львівській та Волинській областях люди перекрили дороги біля пунктів пропуску "Шегині" – "Медика", "Рава-Руська" – "Гребінне" і "Ягодин" – "Дорогуськ" на кордоні з Польщею. Мітингувальники вирішили відкласти протест через Різдвяні свята. 9 січня про можливе перекриття дороги з 10 січня автодоріг, що ведуть до пунктів пропуску на кордоні з Польщею попереджувало Головне управління Державної фіскальної служби у Рівненській області. 


Мітингувальники невдоволені внесенням змін до Податкового кодексу щодо встановлення нових митних правил на ввезення товарів в Україну, які вступили в дію з 1 січня, повідомляє ZN.ua.

За даними патрульної поліції Львівської та Волинської областей кілька десятків учасників акції ходять пішохідними переходами неподалік від пунктів пропуску.

 
 

Зокрема, поблизу села Старовойтове Любомльського району Волинської області 10 січня о 9:10 близько 70 осіб шляхом безперервного руху пішохідним переходом частково обмежили рух транспорту на міжнародній трасі Київ – Ковель – Ягодин.

 

"На автодорозі неподалік від міжнародного автомобільного пункту пропуску "Ягодин" почалася акція протесту. Її мета – вираження невдоволення внесенням змін до Податкового кодексу України щодо встановлення нових митних правил на ввезення товарів в Україну", – йдеться в повідомленні поліції.

 
  

У ГУ НП Львівської області, у свою чергу, повідомили, що в результаті переговорів з протестувальниками біля пункту пропуску "Шегині" досягнуто домовленості про те, що вони пропускатимуть кожні 30 хвилин по 10 автомобілів, щоб уникнути конфлікту між протестувальниками і людьми, які хочуть перетнути кордон.

 

Як відомо, Верховна Рада змінила правила безмитного ввезення товарів у ручному чи супроводжуваному багажі обмеживши сумою до 500 євро (в аеропортах – до 1000 євро) і вагою до 50 кг для тих, хто був відсутній в Україні більше доби і в'їжджає в країну не частіше за один раз впродовж 72 годин. Нові правила набули чинності 1 січня 2018 року.

Обмеження на безподаткові пересилання товарів фізичним особам у міжнародних поштових та експрес-відправленнях набудуть чинності 1 січня 2019 року. Тоді їх може бути максимум три протягом одного календарного місяця сумарною фактурною вартістю до 150 євро, при цьому, починаючи з четвертої посилки, вони вже будуть обкладатися податком, митом і акцизом.


0
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі