На Рівненщині розпочали роботу над новим туристичним проктом "Медове коло"

На Рівненщині розпочали роботу над новим туристичним проктом
0
На Рівненщині розпочали роботу над новим туристичним проктом "Медове коло"

"Мережа маршрутів, яскраві події та унікальні туристичні пропозиції. Усе це передбачає проект «Медове коло», над реалізацією якого триває робота в області" - зазначають на сайті Рівненської ОДА.

 «Медове коло» - це туристична локація, що об’єднує територію Рівненського, Костопільського, Березнівського, Корецького та Гощанського районів.

В рамках реалізації туристичного проекту в селі Хотин відбулася перша робоча зустріч представників влади, бізнесу та задіяних громад, де йшлося про мету проекту, заходи та очікувані результати. 



Організатори розповіли, що в рамках проекту організують більше 10 експедицій для збору та систематизації інформації про туристичні цікавинки території. Організатори наголошують – це будуть не лише знані об’єкти Рівненщини, а й маловідомі. Буде створено 4 локальні маршрути: у Деражненській, Шпанівській, Березнівській та Соснівській громадах.



 

«Проект «Медове коло. Активізація громад» фінансується й з обласного бюджету, адже є переможцем конкурсу проектів розвитку територіальних громад. Взагалі, наша область займає лідируючі позиції не тільки з написання проектів, а ще й з отримання на них фінансування. Ще один з проектів, які мають фінансування «Створення інфраструктури туристичного Зеленого шляху «Медове Коло» біля с.Шпанів Рівненського району», - зазначила заступниця голови РОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

 

 

Важливою метою створення Зеленого шляху «Медове коло» є стимулювання розвитку підприємництва до туристичного діяльності. Як розповів керівник проекту «Медове коло. Активізація громад» Юрій Ойцюсь, це підхід до комплексного розвитку території».

 

Відтак, кожен із жителів найменшого населеного пункту території «Медове коло» зможе запропонувати унікальну послугу для туристів – сувенірна продукція, еко-продукти, екскурсійні, побутові послуги, прокат тощо – та стати рушієм розвитку громади.

 

0
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі