На Рівненщині через халатність приватного підприємства вулиця залишилась без електрики

На Рівненщині через халатність приватного підприємства вулиця залишилась без електрики
0
На Рівненщині через халатність приватного підприємства вулиця залишилась без електрики

31 травня жителі вулиці Нагорянській у Дубровиці залишилися без електропостачання. Всі вони заживлені від абонентської ТП, що перебуває у власності приватного підприємства (колишнього Райагробуду), яке не вкладає кошти в оновлення та модернізацію і не обслуговує обладнання на належному рівні. Згідно законодавства, саме власники енергетичних об’єктів повинні або мати відповідний кваліфікований персонал для повноцінного обслуговування трансформаторних підстанцій, або передати їх на баланс електропередавальної компанії – для належної експлуатації та технічного обслуговування. Жодна з цих умов власником дотримана не була, що в подальшому призвело до знеструмлення.

ПрАТ «Рівнеобленерго» усвідомлює загрози, які несе неналежне утримання та обслуговування енергооб’єктів їхніми власниками для споживачів, саме тому мешканців Дубровиці  не залишили сам на сам з вирішенням проблеми, а здійснили необхідний ремонт і відновили електропостачання.

Зауважимо, що загроза виникнення подібної ситуації для «Рівнеобленерго» була очевидною вже давно. Тому з власником ТП велися перемовини про можливу купівлю об’єкта Товариством, проте необхідні документи ПрАТ «Рівнеобленерго» ним надані так і не були. Тож після учорашніх подій керівництвом ПрАТ було ухвалене рішення про подальше встановлення власної нової ТП, що забезпечуватиме подачу електроструму споживачам на вул. Нагорянській.

Втім, повторення ситуації, коли виходить з ладу  електрообладнання, а цей самий власник відмовляється його ремонтувати, можливе ще й у випадку 80-квартирної багатоповерхівки у Дубровиці, електропостачання якої здійснюється через абонентську ЗТП-428.  У випадку виходу з ладу цієї підстанції «Рівнеобленерго» не матиме змоги оперативно відновити електропостачання. На сьогодні єдиним рішенням є будівництво нової ТП, тому енергетики звернулися до Дубровицької міської ради з проханням виділити під цей об’єкт земельну ділянку.

0
# Дубровиця # рем
Читайте також
5679
Новий "Рекорд": Рівненський власник інноваційного підприємства з переробки торфу готується підкорювати нові політичні вершини
4
Читати далі
1719
Учні Дубровицької школи влаштували благодійний ярмарок (ФОТО)
0
Читати далі
1428
На Рівненщині з палаючого авто рятувальники діставали водія
0
Читати далі
1241
Дубровиця приймає 7 етап шахового Кубку Рівненщини
15-16 вересня в Дубровиці в приміщенні ДПТНЗ "Дубровицький професійний ліцей" (вул. Шкільна, 19) відбудеться 7 етап Кубка Рівненської області - 2018.
0
Читати далі
3344
На Рівненщині хлопчик потребує термінової допомоги
У родині Савицьких трапилась біда. У дитини виявили рак кісткового мозку, все ще можна врятувати, але ціна питання - 200 тисяч євро! Нереальна сума для вибитих горем батьків. Допоможе кожна гривня!
0
Читати далі
1940
3 роки тюрми отримав мешканець Рівненщини за торгівлю бурштином
0
Читати далі
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі