На Рівненщині депутати "не пустили" лікарів до госпітальної ради

На Рівненщині депутати
0
На Рівненщині депутати  "не пустили" лікарів до госпітальної ради

З травня Здолбунівська районна рада не могла делегувати двох кандидатів до госпітальної ради. Питання з сесії на сесію переносилось, адже депутати не могли домовитись. На останній сесії замість двох обрали лише одного члена. При цьому деякі принципово не підтримували медиків в дорадчому медичному органі,- повідомляє "Здолбунів Медіа".

Одним із етапів (наказ МЗ України від 20.02.2017 № 165 і – Положення)  щодо створення госпітальних округів, є ініціювання створення госпітальних рад – дорадчого органу, який формується учасниками госпітального округу для визначення проблемних питань, координації дій, розробки пропозицій та рекомендацій щодо реалізації завдань державної політики та організації й розвитку госпітального округу.

У серпні вже сформована госпітальна рада засідала у Рівному. На зборах обрали голову та замів і розглянули перші питання.  Здолбунівчан на засіданні не було, адже того дня знову відбувалась сесія на якій нікого не делегували.

 

Більше тут : “БЕЗХРЕБЕТНА ВЛАДА” АБО ЯК ЗДОЛБУНІВЩИНА “ПЛЮЄ” НА ГОСПІТАЛЬНУ РАДУ

 

Врешті, на сесію 18 жовтня на голосування було висунуто три кандидати. Два лікарі: Юрій Висоцький, Владислав Сухляк та заступник голови райради Олександр Бухало. Ще один лікар первинної ланки медицини – Олег Сумко за власним бажанням зняв кандидатуру.

Варто зазначити, в підтримку колег до сесійної зали прийшли медикі стурбовані долею Здолбунівської ЦРЛ. Та певні депутати проігнорували їх вимоги і не включили жодного з лікарів до госпітальної ради.

Колектив лікарні однозначно були переконані, що запропонований ними і висунутий на зборах колективу Владислав Сухляк мав бути і достойним лобістом інтересів Здолбунова в дорадчому медичному органі. Та подейкують, голова районної ради Олег Дацюк принципово не хотів бачити членом свого однопартійця Сухляка, проте не підтримав і іншого лікаря Юрія Висоцького.

Хоча були депутати, що мали власну принципову позицію, як от депутат Олександр Колінько, попри домовленості голови РДА Сергія Кондрачука і голів фракцій не виступати перед голосуваннями і підтримати будь якою ціною двох кандидатів – виступав і доводив свою думку :

 

Та нажаль, він не здався переконливим і відповідно до керуючого радою проголосувала і більшість в раді. До вашої уваги голосування депутатів:

головний лікар Владислав Сухляк

 

лікар функціональної діагностики Юрій Висоцький

Проте, депутатських голосів вистачило на заступника Олега Дацюка – Олександра Бухала

 

 

 

 

Довідково: Олександр Бухало народився 7 березня 1987 року в с. Шпанів Рівненського району. У 2005 році закінчив Дерманську гімназію. Цього ж року вступив до Рівненського державного гуманітарного університету на історико-соціологічний факультет. Закінчив його у 2012 році, здобувши спеціальність «викладач історії».  З січня по липень 2011 року працював викладачем у Рівненському вищому професійному училищі ДДСО при МВС України в с. Городок. Пізніше – менеджером у приватних фірмах. З листопада 2013 року по березень 2014 року – приватний підприємець у сфері торгівлі. У квітні 2014 року призначений на посаду голови Здолбунівської РДА, проте довго на посаді не був. Згодом був безробітнім аж поки знову не був обраний депутатом районної ради і отримав посаду заступника голови.
Член ВО «Свобода». Нині поступив знову на навчання у ВНЗ. В галузі медицини немає жодних знань чи напрацювань.

 

 

“Представник від Здолбунівщини до госпітальної ради – Бухало Олександр. Обраний депутатами від Аграрної партії, Свободи, Батьківщини, Укропу. Фракція Самопоміч підтримувала кандидатури лікарів, Висоцького Юрія, Сумка Олега, Сухляка Владислава,”- прокоментував депутат Юрій Шадий.

Нині, не відомо чи обиратимуть до госпітальної ради ще одного члена, та і лікарі попередньо кажуть, що подаватись більше не планують…

 

 

 

 

0
Політика Суспільство # Здолбунів # Владислав Сухляк # Здолбунів Медіа # Юрій Висоцький # Олег Дацюк
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі