На Рівненщині госпіталізували двох абітурієнтів: чим запам'яталось ЗНО цьогоріч

На Рівненщині госпіталізували двох абітурієнтів: чим запам'яталось ЗНО цьогоріч
0
На Рівненщині госпіталізували двох абітурієнтів: чим запам'яталось ЗНО цьогоріч

В Україні завершилася кампанія із ЗНО. Цьогоріч іспити пройшли майже спокійно.

Кампанія проходила з 22 травня по 13 червня. На оцінювання зареєструвалося 335 843 осіб. На Рівненщині − 12 836 осіб, серед яких близько 500 осіб – випускники минулих років. Перевіряли знання з 11 предметів: українська мова та література, історія України, математика, біологія, хімія, фізика, географія, англійська, німецька, іспанська та французька мова. Цьогоріч зі списку предметів виключили російську.

Український центр оцінювання якості освіти визначив пороговий бал «склав/не склав» з української мови і літератури, що відповідає 23 тестовим балам, з математики – 10, з біології – 22, з англійської, німецької, французької, іспанської мов – 19.

Від загальної кількості осіб, які брали участь у тестуванні з кожного з названих нижче предметів, поріг «склав/не склав» подолали: з української мови і літератури 86 % осіб; з математики 81 %; з біології 92 %; з англійської мови 87 %; з німецької 82 %; з французької 86 %; з іспанської 88 %. 

Щороку для осіб, які з поважних причин не взяли участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання, проводиться додаткова сесія.

Додаткову сесію зовнішнього оцінювання буде проведено з 02 до 11 липня: 2 липня – українська мова і література; 3 липня – математика; 4 липня – англійська й іспанська мови; 5 липня – біологія, німецька мова; 6 липня – історія України; 9 липня – географія, французька мова; 10 липня – фізика; 11 липня – хімія.

На іспитах не обійшлося без ексцесів. Наприклад, у Харкові у однієї з абітурієнток, яка складала тестування, почалися пологи. Дівчину транспортували в пологовий прямо з аудиторії.

А у Білій Церкві випускника госпіталізували з підозрою на кір. В Івано-Франківську абітурієнт приїхав на ЗНО на поліцейському авто, бо переплутав пункти проведення тестування і опинився у геть іншому районі міста. На допомогу прийшли правоохоронці, які доставили абітурієнта у потрібну точку: поліцейське авто їхало з мигалками, і юнак зайшов в аудиторію за кілька хвилин до початку тесту.

ЗНО з хімії, яке відбулося останнім, чимало випускників вирішили прогуляти. Так, наприклад, у Харкові на іспит прийшли лише 89% зареєстрованих учасників, а у Запоріжжі − 88%.

На Рівненщині, під час тестування, 2 абітурієнтів звернулися до медичних працівників і згодом, були госпіталізовані. Виявлено 16 порушників, які принесли із собою електронні пристрої. До тесту з іноземної мови, а саме до аудіювання, в нашій області скарг та апеляцій не було.

 

0
Найцікавіші матеріали
Чоловічі кеди для активного міського життя
0
Читати далі
На Рівненщині планують створити інфекційну лікарню
0
Читати далі
У Рівненському районі водій злетів у кювет і загинув
0
Читати далі
Понад 5,5 тисяч школярів Рівненщини взяли участь у другому етапі «Шкільних ліг»
0
Читати далі
На Рівненщині формують фонд житла для вимушених переселенців
0
Читати далі
На Рівненщині двоє чоловіків, перебуваючи у СІЗО, вчиняли шахрайські дії
0
Читати далі
Зеленський підписав закон про лобізм
0
Читати далі
Українці почали читати суттєво більше
0
Читати далі
У Рівненській ОДА вивчали доцільність публічних закупівель
0
Читати далі