На Рівненщині гвардійці вчили школярів як поводитися під час теракту

На Рівненщині гвардійці вчили школярів як поводитися під час теракту
0
На Рівненщині гвардійці вчили школярів як поводитися під час теракту

Одним з найбільших лих сучасного суспільства залишаються терористичні акти. Останні події у світі показали, що від цього не застрахований ніхто. Саме тому навчання правилам поведінки під час терористичного акту не втрачає своєї актуальності.

Тому сьогодні, 24 квітня, військовослужбовці частини 3055 2 Галицької бригади Національної гвардії України провели спеціальний тренінг для учнів Рівненської класичної гімназії «Престиж».

«Щороку на День цивільного захисту населення, 23 квітня, ми проводимо заняття, на яких навчаємо учнів, як убезпечити себе в разі виникнення непередбачуваних і загрозливих ситуацій,

- розповідає заступник директора гімназії з виховної роботи Андрій Єфімов. – Торік ми навчали їх, як себе поводити під час пожежі, сьогодні – під час терористичного акту. Адже це не менш актуальна загроза суспільству. Ми вперше запросили на захід нацгвардійців. Така ідея виникла в мене після відвідин мною частини 3055, де проводилися заняття для вчителів предмету «Захист Вітчизни», на яких я був присутній і, завдяки яким, багато знань почерпнув. Сьогодні тут присутні і представники ДСНС».

Інструктор з бойової підготовки лейтенант Олександр Гришковець розповів дев’ятикласникам про види терористичних актів та вибухонебезпечні предмети, як захистити себе під час їх спрацювання  та надати першу домедичну допомогу потерпілим. Діловод психологічної служби старший солдат Юлія Сухан пояснила, як себе поводити заручникам терористів.

«Намагайтеся перестрибнути поріг страху і зберігати спокій, - порадила вона. – Якщо вас взяли в заручники, а не вбили одразу, значить, терористам ви для чогось потрібні. Отже, є велика ймовірність залишитися живим на неушкодженим, дотримуючись певних правил. Не провокуйте терористів, адже вони знервовані й агресивні. Одразу поставте телефони на тихий режим, адже ваші дзвінки і звук повідомлень, що надходять, також можуть вивести їх із себе. Виконуйте їхні вказівки, дають їсти – їжте, навіть пересилюючи себе - сили вам знадобляться. Виникла потреба відвідати туалетну кімнату – спокійно піднесіть руку догори і попросіть про це. Намагайтеся заспокоїти менших діток, які можуть запанікувати, дивлячись, як панікуєте ви. Не займайтеся самодіяльністю, намагаючись знешкодити терориста. Адже навіть якщо вам вдасться відібрати зброю в того, хто знаходиться з вами у приміщенні, велика ймовірність, що в сусідньому приміщенні знаходиться ще з десяток його поплічників».

Дев’ятикласник Дмитро Нестерович, якому виповнилося 15 років, запевняє, що на занятті йому було цікаво. Каже, що почерпнув для себе багато корисної інформації.

«Найголовніше, що я зрозумів, - потрібно тримати себе в руках і не давати волю емоціям», - підсумував підліток.

Урок завершився навчальною тривогою, під час якої учнів евакуювали з будівлі навчального закладу. Надворі заняття з цивільної безпеки для них продовжили рятувальники. 

Про це інформує група інформації і комунікації військової частини 3002 Західного ОТО НГУ.

0
# Рівне # гвардійці навчали школярів # правильно поводитися під час теракту
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі