На Рівненщині хочуть збільшити фінансову підтримку місцевих фермерів

На Рівненщині хочуть збільшити фінансову підтримку місцевих фермерів
0
На Рівненщині хочуть збільшити фінансову підтримку місцевих фермерів

Сьогодні під час засідання постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку села  депутати обговорювали  Програму підтримки фермерських господарств Рівненської області на 2021-2023 роки, яка була затверджена на сесії обласної ради 24 грудня 2020 року. Нагадаємо, за пропозицією голови обласної ради Сергія Кондрачука було прийнято рішення вивчити ефективність кожної з діючих обласних програм та, за необхідності, внести відповідні корективи як щодо заходів конкретної  програми, так і щодо їх фінансування.  

Так, Програма підтримки фермерських господарств Рівненської області спрямована передовсім на підтримку малого та середнього сільгоспвиробника. І, зокрема, передбачає кредитування фермерських господарств терміном до 5 років.

За даними департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, сьогодні на Рівненщині працюють 380 фермерських господарств. За період реалізації аналогічної програми, яка діяла в області з 2011 року, 120 фермерських господарств отримали поворотну допомогу з обласного бюджету на загальну суму  8,4 млн. грн.   

Програмою, яка прийнята на 2021-2023 роки на підтримку новостворених фермерських господарств заплановано спрямувати 2,39 млн. грн. Зокрема, 750 тис. закладено на поточний 2021 рік.

Кошти досить незначні, вважає голова постійної комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку села Віктор Щербачук. З уваги на специфіку галузі, яка потребує немалих капіталовкладень. На його думку, в такій області, як Рівненська, підтримку саме аграрного сектора варто посилити, збільшивши фінансування з обласного бюджету.

Як пояснила директорка  департаменту агропромислового розвитку ОДА Надія Переходько, кошти закладають, виходячи з наявних фінансових можливостей обласного бюджету. У той же час, повідомила членам комісії, що місцеві фермери також отримують допомогу завдяки державним програмам, які фінансуються значно краще.

У підсумку, депутати рекомендували поки що залишити Програму підтримки фермерських господарств Рівненської області на 2021-2023 роки без змін. У той же час, за можливості, запропонували збільшити обсяг фінансування цієї програми, коли розглядатимуться зміни до обласного бюджету.  

 

Читайте також: На Рівненщині розпочали працювати 4 реформовані РДА

Читайте також: У Рівному пожежники випробовували новеньку автоцистерну (ВІДЕО)

Читайте також: На Рівненщині запускають сніговиковий флешмоб

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі