На Рівненщині лісів стане менше, бо хворіють

На Рівненщині лісів стане менше, бо хворіють
0
На Рівненщині лісів стане менше, бо хворіють

Охорона лісу від шкідників та хвороб – це обов’язки державної лісової охорони лісогосподарських підприємств. На жаль, проблема всихання соснових насаджень у результаті пошкоджень їх шкідниками і хворобами, набула масовості і масштабності впродовж останні 6 років. Не зменшилися площі хворого лісу і у 2019 році, і становили майже 25 тисяч гектарів, повідомляють у пресслужбі Рівненської ОУЛМГ.

За твердження науковців з різних країн, ефективного методу боротьби з цією хворобою, окрім як проведення санітарних рубок, на сьогодні не має.

Тому з метою захисту лісу від ураження шкідниками та хворобами, у 2019 році лісогосподарські підприємства провели суцільні санітарні рубки на площі 2221 га. Впродовж року всі зруби будуть заліснені більш стійкими деревостами. Загалом, у минулому році санітарні заходи спрямовані на поліпшення стані лісових насаджень, були проведені на площі понад 22 тис га.

– На сьогодні пріоритетнім у роботі наших підприємств залишається проведення санітарно-оздоровчих заходів у лісах, адже проблема всихання соснових насаджень, на жаль, набули ознак біологічної пожежі. Тому наші держлісгоспи на 30% зменшили об’єми рубок головного користування (заготівля стиглого лісу), щоб в повному обсязі провести необхідні санітарні заходи, – розповів перший заступник начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Михайло Прокопчук.

Щоправда, погодні умови цієї зими не дають надії, що кількість шкідників, які пошкоджують сосновий ліс зменшиться у 2020 році.

Нагадаємо, що останніми роками через несприятливі кліматичні умови – аномально теплі зими та малу кількість опадів – всихання соснових насаджень через пошкодження дерев шкідниками і хворобами набуло ознак біологічної пожежі по всій Європі.

 

0
Найцікавіші матеріали
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі
Пташки для понтонно-мостового полку передали депутати Рівного
0
Читати далі
Для відновлення лікарень Рівненщини виділять понад 800 млн грн
0
Читати далі
США передали Україні зброю, конфісковану в Ірану
0
Читати далі