На Рівненщині люди обурюються, що на Різдвяному ранку тільки "обрані" діти отримали подарунки

На Рівненщині люди обурюються, що на Різдвяному ранку тільки
0
На Рівненщині люди обурюються, що на Різдвяному ранку тільки "обрані" діти отримали подарунки

Жителі села Дермань ІІ, що на Здолбунівщині скаржаться на те, що на спільному Різдвяному святі, яке організувала сільська рада для дошкільнят, роздали лише 18 подарунків, хоча дітей було більше.


10 січня в сількому клубі села Дермань Друга відбулося Новорічне свято для дошкільнят. Здавалося, було все чудово: музика, хороводи, щасливі діти. Але настрій був зіпсований, коли дід мороз став роздавати подарункі, їх чомусь було тількі 18, і давали їх по нікому не зрозумілому списку. Хто був на святі, той бачив всі ті сльози які були в інших дітей, які по незрозумілих причинах в той самий список не потрапили. На запитання батьків: -"чому всім дітям немає подарунків?" ми отримали відповідь: -"Ідіть до голови, він складав список". Так як пана голови в той день не було на робочому місці звертася до нього тут: Шановний Володимир Васильович, дайте будь-ласка пояснення, за якими критеріями ви поділили наших дітей? Хто вам дав право вирішувати кому давати подарунка, а кому ні? Якщо наші діти зареєстровані в селі, то вони так само рахуються жителями села. Я наголошую, що справа не в подарунку, а в відношенні до наших дітей. Якщо вже сільська рада організовує свято для дітей, то будь-ласка знайдіть вже спонсорів, щоб забезпечити всіх присутніх діток подарунками. Дана ситуація вже повторюється други рік, і якщо в минулому році це не набуло розголосу, бо все списали на вашу некомпетентність, адже ви тільки перший рік займали дану посаду, то вже за два роки могли б і чомусь навчитися. Ви забуваєте одне, що ваша посада є виборчою, і після такого відношення до жителів села, я маю дуже великі сумніви, що за вас ще хтось буде голосувати. Ви не поважаєте ні Дерманську молодь, ні Дерманських дітей.
Я думаю, що батьки дітей які не потрапили в той "незрозумілий список" мене підтримуть.

Кожного року "Компанія Автоленд" (виробник сільськогосподарської техніки) робить подарунки для дітей Здолбунівщини. Ситуацію прокоментувала педставник підприємства Матюх Тамара Миколаївна:

На передодні новорічних свят сільські голови заздалегідь подають потребу в подарунках в центральний офіс "Компанії Автоленд". Голова села Дермань2 звернувся до нас з проханням забезпечити діток подарунками практично в останній момент, вже після 20 грудня, коли подарунки були всі закуплені і сформовані. Проте, керівництво компанії не змогло відмовити голові, оскільки впевнене що кожна дитина, яка цього потребує повинна бути забезпечена подарунком. Тому додатково було закуплено і сформовано ще 18 подарунків (саме таку кількість вказав сільський голова Дермань2) і вони були доставлені в місце призначення. Таким чином потреба в подарунках була повністю забезпечена.

 

Як бачимо, списки дійсно формуються у сільській раді. Однак їх вибірковість залишається не зрозумілою.

У коментарях батьки скаржаться, що навіть ті діти, які потрапили у список, подарунків не отримали.

Виявляється, така ситуація повторюється не один рік:

0
# Рівненщина # подарунки
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі